Start

Wij starten de Wandel Marathon op zaterdag 26 mei 2018 op het gezellige Pieterskerkplein in het oude centrum van Leiden. De hele marathon gaat van start tussen 11.00 en 12.00 uur, waarna de halve marathon start tussen 12.00 en 14.00 uur. De 10 kilometer vertrekt tussen 14.00 en 15.00 uur. Je kunt je startbadge met stempelkaart en routeboekje ophalen in de Pieterskerk bij de speciale afhaalbalie voor de wandelaars. Deze is vanaf 10.30 uur geopend. De startbadges worden op achternaam klaargelegd, zorg dat je dus in de juiste rij gaat staan. Let op; de 42 km wandelaars krijgen voorrang bij het afhalen van hun startbadge omdat zij als eersten zullen starten.

Finish

De finishboog is op een aangekleed podium op het Pieterskerkplein in Leiden, dat wij zo sfeervol mogelijk gaan inrichten als loungeplek, midden in de gezelligheid van de oude stad. Alleen in Leiden starten de wandelaars ergens tussen 11.00 en 15.00 uur. Waarom zo laat? Simpel, omdat je dan finisht in de avonduren op het gezellige Pieterskerkplein te midden van veel mensen die er op een groot terras omheen zitten. Kan je lekker uitblazen na jouw wandeling en gezellig nakletsen en nog wat drinken. 26 Mei is het natuurlijk ook nog lang licht en je mag tot 22.00 uur finishen.

Wandelen met Ton van Bemmelen Sports

Wandel ook mee

Steeds meer mensen vragen ons om tijdens de Leiden Marathon ook te kunnen wandelen. Waarom ook niet, dachten wij? Dus gaan wij op zaterdag 26 mei 2018 over 10 kilometer, de halve en de hele marathon de eerste Wandelen met Ton van Bemmelen Sports organiseren. Maar dan ook meteen goed. Met een medaille, registratie, mediapakket, routeboekje, verzorging, gezelligheid op het prachtige en uitgepijlde parcours. En… hoofdsponsor Ton van Bemmelen Sports geeft jou bij inschrijving meteen een dikke kortingscoupon. Doe jij mee? Doe het dan snel. Want bij ons geldt: snel inschrijven is met flinke korting… je kunt ook op zaterdag 26 mei nog inschrijven in de Pieterskerk.

Tijdslimiet

De finish blijft open tot 22.00 uur ´s avonds (om 22.30 uur hebben wij nog de 5km NightRun).

Vertier

Om de feestvreugde te vergroten zorgen wij op verschillende plekken voor muziek.

Massage bij de Leiden Marathon

Op de dag van de (wandel)marathon zijn masseurs van Massageteam4U aanwezig die (gratis) massages geven aan de lopers/wandelaars.

De massages zijn bedoeld om stramme, verstijfde en/of vermoeide spieren met o.a. strijkingen en knedingen weer soepel te maken en duren gemiddeld 15 minuten (afhankelijk van de drukte).

De masseur (m/v) zal ter plekke met de loper afstemmen welke lichaamsdelen gemasseerd zullen worden. Let op: het masseren van stramme spieren kan gevoelig zijn. Lopers dienen tijdens de massage aan de masseur aan te geven hoe ze de massage verdragen.

Lopers die allergisch zijn voor (massage)olie kunnen mogelijk slechts gedeeltelijk behandeld worden. Lopers die verwondingen of ernstige kramp hebben opgelopen tijdens de marathon dienen zich eerst bij de EHBO-punten te melden.

De massages worden gegeven in (de kooromgang van) de Pieterskerk. Voor de businessteams zijn masseurs aanwezig in de Stadsgehoorzaal. Ook zijn masseurs aanwezig langs de route bij de 32 en 37 km punten om kramp aan te pakken.

De massages zijn GRATIS en alleen voor deelnemers aan de Leiden marathon.

Limiet

deelnemers

Voor deze eerste keer is er geen maximum aantal deelnemers gesteld.

Minimum

leeftijd

Er is geen minimum leeftijd om deel te nemen aan Wandelen met Ton van Bemmelen Sports.

Verzorgingsposten

Op verschillende plekken worden verzorgingsposten geplaatst. Daar krijg je gratis water, fruit en andere lekkere dingen van onze mensen.

Stempelposten

Jouw stempels moet je halen bij onze horecapartners. Daar kun je natuurlijk ook even relaxen met een kop koffie en misschien wel met appelpunt (deze moet je wel kopen). Vergeet geen stempel, want pas als je ze allemaal kunt laten zien, krijg jij bij de finish de mooie medaille omgehangen.

Overzicht stempelposten (van alle afstanden):

– Café de Meester in Zoeterwoude

– Ton van Bemmelen Sports in Hazerswoude-Rijndijk

– Café de Hoek in Koudekerk aan den Rijn (alleen 42 km)

– Brasserie de Kromme Does in Hoogmade (alleen 42 km)

– Café Jan Punt in Roelofarendsveen (alleen 42 km)

– Restaurant Paerdeburgh in Rijpwetering (alleen 42 km)

– Café Ut Dobbertje in Leiderdorp (alleen 42 km)

– De Hollandse Tuyn in Leiderdorp (alleen 21 km)

– IJssalon Danice in Leiderdorp (alleen 10 km)

– La Plancha in Leiden

Gratis Mediapakket

Op de registratiepunten worden ook foto´s en video’s gemaakt. Daarover krijg jij gratis de beschikking via een fraai After Magazine. In het gratis mediapakket zit ook de track and trace service, waarmee je jouw familie, vrienden en bekenden op afstand kunt laten zien of je bent gestart, de Rijn bent gepasseerd en gefinisht bent.

Speciaal pontje voor jou

Op zondag leggen wij over de Oude Rijn een brug om de hardlopers te laten oversteken. Maar ook jij die de hele of halve marathon wandelt, moet naar de overkant. Daarom zorgen wij op zaterdag bij de Rijneke Boulevard voor een pontje dat jou naar de Lage Zij brengt. Leuk hè…?

Startbadge

Iedere deelnemer ontvangt een startbadge met registratiechip erop. Je kunt de badge met een koordje om jouw hals hangen. Wij registreren met deze chip jouw start, passage bij de pont en jouw finish. Let op: Alleen de 21 km en 42 km komt over de Rijn, niet de 10 km.

Medaille Graveren

De medaille is de ultieme beloning. Daar loop je voor. Daarom hebben wij hem zo mooi gemaakt. En daarom bieden wij jou nu ook een graveerservice. Want wat is er leuker om meteen jouw eindtijd erop te graveren? In de Pieterskerk kan je je medaille laten graveren.

Official Leiden Marathon Shirt

Het Official Leiden Marathon Shirt kent dit jaar een limited edition. Wij drukken er slechts 500, dus wees er snel bij. Op is op. In de Pieterkerk kun je een shirt ook laten bedrukken met bijvoorbeeld jouw naam erop.

Uitgepijld parcours

Langs het hele parcours worden pijltjes opgehangen die je simpelweg hoeft te volgen. Hoe makkelijk is dat? Bij voorbaat sorry, als er eens eentje weg is, want ze zijn soms populair bij vandalen en onverlaten. Gelukkig heb je ook nog jouw boekje met het parcours erin. De wandelaars moeten zich tijdens deze eerste wandeleditie aan de verkeerswet houden. Wij zetten bij drukke oversteeksituaties wel verkeersregelaars neer die de wandelaars helpen bij het oversteken.

Met Kortingsbon door de winkel van Ton van Bemmelen Sports

De hoofdsponsor van de Wandel Marathon is zo blij met de wandelaars dat hij ze op de Rijneke Boulevard uitnodigt om door zijn winkel te wandelen. En om dat nog eens extra te vieren, geeft Ton van Bemmelen Sports een kortingsbon ter waarde van het inschrijfgeld. Loop jij 10 kilometer? Dan krijg je een bon van € 14,- korting. Loop jij 21 kilometer, krijg je er een van € 18,- korting. De hele marathonwandelaar ontvangt een kortingscoupon van € 25,-.

Parcoursboekje en stempelkaart

In het Wandelen met Ton van Bemmelen Sports-boekje schrijven wij leuke wetenswaardigheden over allerlei objecten, gebouwen, dorpen e.d. die jij tegenkomt tijdens jouw wandeling. Maar er staat natuurlijk ook een goede parcoursbeschrijving in en je krijgt een aparte stempelkaart. Als jij jouw stempelkaart bij de finish inlevert, krijg je die schitterende Leiden Marathon medaille.