De Leiden Marathon kan niet georganiseerd worden zonder haar trouwe groep vrijwilligers. In het Marathonweekend zijn ongeveer 1.000 vrijwilligers actief om dit mooie loopfeest op een gezellige en veilige manier te kunnen organiseren. We kunnen altijd wel vrijwilligers gebruiken en hieronder staan een aantal taken waar op dit moment nog mensen nodig zijn. Alle vrijwilligers krijgen van de organisatie een t-shirt en jack, een lunchpakket en na afloop een buffet om de dag gezellig af te sluiten met elkaar.

Verzorgingspost Rijneke Boulevard (11 kilometerpunt)

Een verzorgingspost wordt voorzien van marktkramen. Jouw taak is het neerzetten en vullen van de bekertjes met water of sportdrank. De kraam moet helemaal volstaan met gevulde bekertjes als de lopers er aan komen. Als de loper langskomt reik je een bekertje aan waarbij je vrolijk schreeuwt WATER of SPORTDRANK. Na afloop van het evenement moet alle achtergelaten bekertjes en andere rommel weer worden opgeruimd.

Afhalen startnummers

Het afhalen van de startnummers door de loper vindt plaats in een tent op de Garenmarkt. De bakken met enveloppen waar de startbenodigdheden inzitten staan op alfabet. Iedere vrijwilliger heeft een klein deel van het alfabet. Vooraf moeten de tafels worden neergezet met daar overheen een zeil. De bakken moeten in goede alfabetische volgorde worden gezet. Na afloop van het evenement moet alles weer worden opgeruimd en alle overgebleven en niet opgehaalde spullen zo worden neergezet dat de afbouwploeg alles mee kan nemen.

Fotograferen

Als fotograaf krijg je gerichte opdrachten om foto’s te maken. Bijvoorbeeld van het finishgebied waar de sponsoruitingen goed te zien moeten zijn. Of juist op plekken waar het een feestje is en waar de lopers echt worden aangemoedigd. De fotografen zijn ook voor het wandelen nodig op zaterdag 18 september waar wel een iets andere invulling is en voornamelijk langs het wandelparcours foto’s moeten worden gemaakt.

Pacers

Pacers zijn de tempomakers voor een groepje hardlopers. Als de loper in een bepaalde tijd wil lopen, kan hij of zij bij de pacer in de buurt blijven. De pacers lopen met een ballon waarop de verwachtte eindtijd op staat. Pacers zijn vooral nodig op de halve en hele marathon en misschien ook een paar op de 10 km. De pacers krijgen een gratis startbewijs en een hardloopshirt van de organisatie.

Afbouwploeg van de Garenmarkt

Alle spullen van de organisatie die op de Garenmarkt gebruikt worden, moeten ook weer worden opgeruimd en in de vrachtwagen (gewoon rijbewijs voldoet) worden geladen en naar het kantoor van de Leiden Marathon worden gereden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de helpdesk, alle overgebleven spullen van het afhalen startnummers etc. De vrachtwagen moet naar het marathonbureau worden gereden en daar worden gelost.

Project  ‘Bruine Boon’

Ter hoogte van café de Bruine Boon op de Stationsweg is een groep vrijwilligers nodig dat er voor moet zorgen dat hardlopers kunnen oversteken maar soms ook de mensen uit de stad over moet laten steken. Dit is een zware en zeer verantwoordelijke taak waarbij je echt goed overzicht moet houden en je een echte team player moet zijn.

Parcoursassistenten in een rayon

Onder een rayon verstaan wij een gebied dat onderdeel van het parcours is. Hier hebben wij verkeersassistenten nodig. Dit houdt in dat je bij een weg staat die moet worden afgesloten voor al het verkeer. Je moet beschikken over een gedecideerde manier van optreden waarbij je vooral vriendelijk blijft tegen de mensen die even moeten wachten om te kunnen oversteken. Sommige punten worden helemaal afgesloten maar dat staat aangegeven. Je staat alleen of met meerdere mensen. Alle informatie die je moet hebben, krijg je van jouw leader.

Word jij ook crew van Leiden Marathon?

Ben je enthousiast geworden en wil je deel uitmaken van de gezellige Leiden Marathon crew, neem dan contact op met het Marathonbureau op [email protected] of 071-5144461 of vul direct hieronder het vrijwilligersformulier in.

Vrijwilligers
Kledingmaat *
Vaardigheden (indien van toepassing)
Ben je ook eerder beschikbaar? *