Vrijwilligers

Vrijwilligers

De Leiden Marathon kan niet georganiseerd worden zonder haar trouwe groep vrijwilligers. In het Marathonweekend zijn ongeveer 1.000 vrijwilligers actief om dit mooie loopfeest op een gezellige en veilige manier te kunnen organiseren. We kunnen altijd wel vrijwilligers gebruiken en hieronder staan een aantal taken waar op dit moment nog mensen nodig zijn. Alle vrijwilligers krijgen van de organisatie een T-shirt en jack, een lunchpakket en na de marathon een leuke avond om het project gezellig af te sluiten met elkaar. En van de hardlopers krijgen ze stuk voor stuk veel waardering…

Verzorgingspost

Een verzorgingspost wordt voorzien van marktkramen. Jouw taak is het neerzetten en vullen van de bekertjes met water of sportdrank. De kraam moet helemaal volstaan met gevulde bekertjes als de lopers er aan komen. Als de loper langskomt reik je een bekertje aan waarbij je vrolijk schreeuwt WATER of SPORTDRANK. Na afloop van het evenement moet alle achtergelaten bekertjes en andere rommel weer worden opgeruimd.

Afbouwploeg van de Garenmarkt

Alle spullen van de organisatie (niet de tenten) die op de Garenmarkt gebruikt worden, moeten ook weer worden opgeruimd en in de vrachtwagen (gewoon rijbewijs voldoet) worden geladen en naar het kantoor van de Leiden Marathon worden gereden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de helpdesk, alle overgebleven spullen van het afhalen startnummers etc. De vrachtwagen moet naar het marathonbureau worden gereden en daar worden gelost.

Project ‘Bruine Boon’

Ter hoogte van café de Bruine Boon op de Stationsweg is een groep vrijwilligers nodig die er voor moeten zorgen dat hardlopers kunnen oversteken maar soms ook de mensen uit de stad over laten steken. Dit is een zware en zeer verantwoordelijke taak waarbij je echt goed overzicht moet houden en je een echte team player moet zijn. Maar dan kijk je er na zo’n dynamische dag samen met voldoening op terug.

Parcoursassistenten in een rayon

Onder een rayon verstaan wij een gebied dat onderdeel van het parcours is. Hier hebben wij verkeersassistenten nodig. Dit houdt in dat je bij een weg staat die moet worden afgesloten voor al het verkeer. Je moet beschikken over een gedecideerde manier van optreden waarbij je vooral vriendelijk blijft tegen de mensen die even moeten wachten voordat ze kunnen oversteken. Sommige punten worden helemaal afgesloten maar dat staat aangegeven. Je staat alleen of met meerdere mensen. Alle informatie die je moet hebben, krijg je van jouw leader.

Word jij ook crew van de Leiden Marathon?

Ben je enthousiast geworden en wil je deel uitmaken van de gezellige Leiden Marathon crew (ook wel marathonfamilie genoemd)? Neem dan contact op met het Marathonbureau via info@marathon.nl of bel 071-5144461.

filed under: