Inschrijven

Wandelen

Start

Wij starten de Wandel Marathon op zaterdag 18 mei 2019 op het gezellige Pieterskerkplein in het oude centrum van Leiden. De starttijden zijn alsvolgt;

42 km          09.00 – 10.00 uur

21 km           12.00 – 14.00 uur

10 km           18.00 – 19.00 uur

Finish

De finishboog is op een aangekleed podium op het Pieterskerkplein in Leiden, dat wij zo sfeervol mogelijk gaan inrichten als loungeplek, midden in de gezelligheid van de oude stad. Je finisht op het gezellige Pieterskerkplein te midden van veel mensen die er op een groot terras omheen zitten. Kan je lekker uitblazen na jouw wandeling en gezellig nakletsen en nog wat drinken. 

Wandelen met Ton van Bemmelen Sports

Wandel ook mee

Zaterdag 18 mei 2019 zullen wij onze tweede Wandelen met Ton van Bemmelen Sports organiseren over 10 kilometer, de halve en de hele marathon. Met een medaille, registratitie, routeboekje, verzorging en gezelligheid op het prachtige en uitgepijlde parcours. En… hoofdsponsor Ton van Bemmelen Sports geeft jou bij inschrijving meteen een dikke kortingscoupon. Doe jij mee? Doe het dan snel. Want bij ons geldt: snel inschrijven is met flinke korting… 

Vertier

Om de feestvreugde te vergroten zorgen wij op verschillende plekken voor muziek.

Massage bij de Leiden Marathon

Op de dag van de (wandel)marathon zijn masseurs van Massageteam4U aanwezig die (gratis) massages geven aan de lopers/wandelaars.

De massages zijn bedoeld om stramme, verstijfde en/of vermoeide spieren met o.a. strijkingen en knedingen weer soepel te maken en duren gemiddeld 15 minuten (afhankelijk van de drukte).

De masseur (m/v) zal ter plekke met de loper afstemmen welke lichaamsdelen gemasseerd zullen worden. Let op: het masseren van stramme spieren kan gevoelig zijn. Lopers dienen tijdens de massage aan de masseur aan te geven hoe ze de massage verdragen.

Lopers die allergisch zijn voor (massage)olie kunnen mogelijk slechts gedeeltelijk behandeld worden. Lopers die verwondingen of ernstige kramp hebben opgelopen tijdens de marathon dienen zich eerst bij de EHBO-punten te melden.

De massages worden gegeven in (de kooromgang van) de Pieterskerk. 

De massages zijn GRATIS en alleen voor deelnemers aan de Leiden marathon.

Limiet

deelnemers

We hebben dit jaar de limiet gesteld op maximaal 3000 wandelaars dus wacht niet te lang met inschrijven.

Minimum

leeftijd

Er is geen minimum leeftijd om deel te nemen aan Wandelen met Ton van Bemmelen Sports.

Verzorgingsposten en stempelposten

Op heel veel plekken worden verzorgingsposten geplaatst. Daar krijg je water, fruit en andere lekkere dingen van onze mensen en kan je even lekker zitten en uitrusten. Ook kom je langs een aantal leuke horecaplekken waar je, tegen betaling, kunt eten en drinken. 

De stempelposten worden later bekend gemaakt. Onderweg staan ook op veel plekken mobiele toiletten. We maken later bekend waar deze komen te staan.  

 

 

After Magazine

Op enkele registratiepunten worden foto´s en video’s gemaakt. Daarover krijg jij gratis de beschikking via een fraai After Magazine.

Speciaal pontje voor jou

Op zondag leggen wij over de Oude Rijn een brug om de hardlopers te laten oversteken. Maar ook jij die de hele of halve marathon wandelt, moet naar de overkant. Daarom zorgen wij op zaterdag bij de Rijneke Boulevard voor een pontje dat jou naar de Lage Zij brengt. Leuk hè…?

Startbadge

Iedere deelnemer ontvangt een startbadge met registratiechip erop. Je kunt de badge met een koordje om jouw hals hangen. Wij registreren met deze chip jouw start, passage bij de pont en jouw finish. Let op: Alleen de 21 km en 42 km komt over de Rijn, niet de 10 km.

Medaille Graveren

De medaille is de ultieme beloning. Daar loop je voor. Daarom hebben wij hem zo mooi gemaakt. En daarom bieden wij jou nu ook een graveerservice. Want wat is er leuker om meteen jouw eindtijd erop te graveren? In de Pieterskerk kan je je medaille laten graveren.

Official Leiden Marathon Shirt

Het Official Leiden Marathon Shirt kent dit jaar een limited edition. Wij drukken er slechts 500, dus wees er snel bij. Op is op. 

Uitgepijld parcours

Langs het hele parcours worden pijltjes opgehangen die je simpelweg hoeft te volgen. Hoe makkelijk is dat? Bij voorbaat sorry, als er eens eentje weg is, want ze zijn soms populair bij vandalen en onverlaten. Gelukkig heb je ook nog jouw boekje met het parcours erin. De wandelaars moeten zich aan de verkeerswet houden. Wij zetten bij drukke oversteeksituaties wel verkeersregelaars neer die de wandelaars helpen bij het oversteken.

Met Kortingsbon door de winkel van Ton van Bemmelen Sports

De hoofdsponsor van de Wandel Marathon is zo blij met de wandelaars dat hij ze op de Rijneke Boulevard uitnodigt om door zijn winkel te wandelen. En om dat nog eens extra te vieren, geeft Ton van Bemmelen Sports een kortingsbon ter waarde van het inschrijfgeld. Loop jij 10 kilometer? Dan krijg je een bon van € 14,- korting. Loop jij 21 kilometer, krijg je er een van € 18,- korting. De hele marathonwandelaar ontvangt een kortingscoupon van € 25,-.

 

Parcoursboekje en stempelkaart

In het Wandelen met Ton van Bemmelen Sports-boekje schrijven wij leuke wetenswaardigheden over allerlei objecten, gebouwen, dorpen e.d. die jij tegenkomt tijdens jouw wandeling. Maar er staat natuurlijk ook een goede parcoursbeschrijving in en je krijgt een aparte stempelkaart. Als jij jouw stempelkaart bij de finish inlevert, krijg je die schitterende Leiden Marathon medaille.