Bereikbaarheid

Plan je reis

Omdat diverse wegen in de stad zijn afgesloten en de parkeergelegenheid beperkt is, adviseren wij je om met het openbaar vervoer te komen.

Het adres van de Garenmarkt is: Garenmarkt, 2311 PG Leiden.

Bekijk hier de plattegrond van de binnenstad.

Check je reis kort voor vertrek voor de meest actuele reisinformatie.

Parkeren auto en fiets

Kom je met je eigen auto? Parkeer hem dan op de Haagweg 8 (Stadsparkeerplan) en neem de gratis shuttle naar de Garenmarkt. Voor terug kun je opstappen bij de Koepoortsbrug. Ook kun je jouw auto parkeren in de Garenmarktgarage, vlakbij de start en finish en de Lammermarktgarage, ongeveer 1 kilometer bij de start vandaan. Alle informatie over parkeren in Leiden is hier te vinden. 

Kom je met de fiets? Heel goed. Parkeer jouw fiets dan in het Van der Werfpark of bij het Kamerlingh Onnes Laboratorium (Steenschuur). Daar staan genoeg fietsenrekken.

Openbaar vervoer

 

Schiphol/Rotterdam Airport

Leiden ligt slechts een halfuur verwijderd van de luchthavens Schiphol en Rotterdam-The Hague airport. Reizen vanaf de luchthavens is mogelijk met het openbaar vervoer of taxi.

Klik hier om direct een taxi te reserveren van Taxi Wielkens.

Met de trein

Kom je met de trein naar Leiden dan kun je naar station Leiden CS of naar station Leiden Lammenschans reizen. Volg vanuit Leiden CS gewoon de pijlen naar de Garenmarkt. Daar kun je jouw startnummer ophalen of nog kopen.

Kijk hier voor actuele reisinformatie.

Met de bus

Niet alle bussen rijden in het marathonweekend hun gebruikelijke route. Klik hier voor actuele reisinformatie en plan direct je reis .