Zet hartjes op de weg en laat een spoor van liefde achter voor Team Jacklyn en KiKa

Zet hartjes op de weg en laat een spoor van liefde achter voor Team Jacklyn en KiKa

Leiden Marathon roept iedereen om op 11 en 12 mei zoveel mogelijk hartjes van stoepkrijt te tekenen op het parcours van alle afstanden. De organisatie steunt daarmee de actie van Team Jacklyn dat geld inzamelt voor Kika en een spoor van liefde wil achterlaten voor hun aan leukemie overleden dochtertje.

De stad Leiden heeft een bijzondere betekenis voor Andy en Leonie Molhoek. Hier hebben zij een half jaar ‘gewoond’ voor de behandelingen van hun dochter Jacklyn die in ongelijke strijd verwikkeld was met leukemie. In 2017 overleed zij, precies 2 jaar en zeven maanden oud.

Team van 29 lopers

Daarom hebben zij de Leiden Marathon uitgekozen voor een actie recht uit hun hart. Andy loopt de halve marathon, Leonie de 10 kilometer en dochter Jamey de Kidsrun. Vrienden en familie versterken het team waaronder veel vriendinnetjes van Jamey. In totaal komen er 29 lopers voor Team Jacklyn in actie, verspreid over alle afstanden. Met elkaar halen ze geld op voor KiKa. Na afloop van de Kidsrun overhandigen ze op het podium een cheque.

“Jacklyn was pas anderhalf toen ze begon aan de strijd tegen een zeldzame vorm van Leukemie. Onze superheld heeft zich zo dapper door de behandelingen heen geslagen. We hadden hoop op genezing, maar met onvoorstelbaar veel pijn in ons hart moesten we haar laten gaan”, vertellen Andy en Leonie.

“Op dit moment geneest 81 procent van de kinderen met Kanker. Dat moet en dat kán beter. Voor ons alle reden om ons in te zetten voor KiKa”, vervolgen zij. “Met ons team willen we uit naam van ons lieve meisje zoveel mogelijk geld ophalen, in de hoop andere zieke kinderen een toekomst te geven.”

Leiden heeft een bijzondere plek in het hart van het gezin. Zij woonden er tijdens de behandelingen. Jaarlijks komen ze op ‘Jacklyn Regenboog Dag’ terug en laten ze een spoor van stoepkrijt-hartjes achter. Dat heeft een speciale reden, vertelt Leonie: De laatste weken voor haar overlijden konden we Jacklyn af en toe heel even mee uit het ziekenhuis nemen. Ze wilde heel graag stoepkrijten. Dat kende ze eigenlijk alleen van een liedje uit Sesamstraat. We hebben haar meegenomen naar een heel mooi plekje in Leiden, de Rembrandt Plaats, naast de woonboot ‘De Liefde’. Het is een van onze mooiste herinneringen uit die tijd. Op die plek maken we elk jaar een mooie stoepkrijttekening voor haar. En tijdens onze wandeling krijten we overal hartjes.”

Spoor van liefde

Naast geld willen Andy, Leonie en Jamey een spoor van liefde achterlaten in Leiden en de omliggende dorpen. Daarom roepen zij iedereen op om op het parcours hartjes te tekenen van stoepkrijt. Leiden Marathon ondersteunt dit initiatief door op zoveel mogelijk plekken stoepkrijt uit te delen. “Elk jaar komen we op ‘Jacklyn Regenboog Dag’ naar Leiden en laten we met onze hartjes van stoepkrijt een spoor van liefde achter. Dit maakt de Leiden Marathon voor ons bij uitstek het evenement om voor KiKa in actie te komen.”

Meer informatie over de actie is te vinden op www.actievoorkika.nl/team-jacklyn. Hier kun je ook direct doneren.