Groot nieuws – Het Gaat Door

Groot nieuws – Het Gaat Door

Leiden Marathon gaat door

Op 10 oktober wordt de 30e Leiden Marathon gehouden. Van alle grote loopevenementen in Nederland is “Leiden” de eerste die na de coronacrisis de hardlopers op alle vijf afstanden mag wegschieten.

De hulpdiensten en lokale overheden zien geen belemmering meer om het populaire buitenevenement met zoveel getrainde sporters doorgang te laten vinden.

Natuurlijk is daar altijd de voorwaarde dat het kabinet geen schokkende maatregelen neemt, maar dat hangt simpelweg af van de hoeveelheid besmettingen, ziekenhuisopnamen en bezette-IC-bedden.

Voorzitter Tjeerd Scheffer kan niet wachten: “Na alle nare berichtgevingen over het ene na het andere mooie loopevenement dat niet kon doorgaan, betekent het voor de Leiden Marathon na tweeëneenhalf jaar wachten een ware krachtproef. De gemeenten en hulpdiensten hebben vertrouwen in ons uitgesproken. Dat gaan wij niet beschamen.”

Maatregelen
Als er na de eerstvolgende persconferentie geen anderhalve meter meer hoeft te worden gehanteerd, kan de organisatie los. Is de afstandsregel er nog wel, zullen met name de toeschouwers op de doorgaans drukke punten in vakken moeten staan waar een beperkte hoeveelheid kijkers in wordt toegelaten.

Nu de lopers nog
“Het woord is nu wel aan de hardlopers”, zegt Scheffer, “Veel lopers hebben afgewacht op de betere berichten. Ze willen erg graag meedoen, maar schreven nog altijd niet in. Iets wat nu wel kan. En laten wij duidelijk zijn. Als alles alsnog verkeerd gaat en onze premier dramatische besluiten neemt, schuift de inschrijving naar mei 2022 of krijgt de loper zijn geld terug.”

Inschrijven kan via marathon.nl. Wie voor 15 september inschrijft, is zeker van de voornaam op het startnummer en kan het startbewijs nog opgestuurd krijgen.