Vrede getekend op The Battleground: Niet twee, maar vier local legends

Vrede getekend op The Battleground: Niet twee, maar vier local legends

Lennart Rhee, Joe Rikkers, Bernice Evenboer en Lette van Mosel hebben een gratis startnummer voor een afstand naar keuze en ons nieuwe Running Shirt ontvangen. Het viertal is de winnaar van de Stravachallenge waarbij wij iedereen uitdaagden om in drie maanden tijd zo vaak mogelijk de laatste 700 meter van de Leiden Marathon te lopen.

In eerste instantie hadden wij alleen Lennart bij de mannen en Bernice bij de vrouwen als winnaars uitgeroepen. Maar wat bleek, in beide categorieën was er sprake van een gelijkspel. Strava kroonde weliswaar Lennart en Bernice als de ‘local legends’, maar op de ranglijst bleek dat Joe en Lotte net zoveel pogingen hadden gewaagd in hun categorie. Wij hebben daarom besloten om ze alle vier te huldigen.

Bittere ernst

En dat is dikverdiend! De strijd die het viertal heeft geleverd is ongekend. Lennart pakte als grapje als eerste van de trainingsgroep van Qolt de local legend-positie, maar al snel werd het bittere ernst toen ook Joe zich ermee ging bemoeien.

Met een ‘loopje’ van maar liefst 51 kilometer heen en weer op het segment, omgedoopt tot ‘The Battleground’, wilde hij de genadeslag uitdelen. Maar Lennart gaf zich niet zomaar gewonnen. Hij wilde zo snel mogelijk de eerste plaats weer terugpakken met iets kortere loopjes. Met succes. Lennart kwam weer bovenaan, waardoor Joe in actie moest komen. En zo ging dit wekenlang door.

Meegezogen in de strijd

Bernice en Lette verklaarden het tweetal voor gek, maar werden al snel in de strijd meegezogen nadat de eerste een keertje meeliep met Lennart en de tweede ‘zomaar’ de local legend-titel bij de vrouwen weer afpakte. Niets frustrerender dan een ochtendje heen en weer lopen op het parcours en dan aan het einde van de dag toch niet bovenaan staan!

Wat volgde was een minstens zo’n mooie strijd als bij de mannen. Trainingen voor andere sporten werden afgezegd en het lopen van andere rondjes was ‘zonde’. De vier zaten er zo diep in, dat ze niet meer terug konden.

Vrede

En dus tekenden zij op een bepaald moment de vrede. Ze besloten om de lat bij de mannen op 150 pogingen te leggen en bij de vrouwen op 85. Wanneer iedereen het zou halen, waren er op einddatum 7 april vier winnaars. Haalde iemand het niet, dan was het jammer voor diegene. Op deze manier was het scherpe randje ervanaf, maar moest er in de laatste weken toch nog even gebikkeld worden.

Lennart, Joe, Bernice en Lette slaagden met vlag en wimpel. In de laatste dagen hoefden zij niet eens meer ‘The Battleground’ op. De winst was binnen!

Sluit je ook aan bij onze Stravagroepen: marathon, alle afstanden, wandelen!