Oh jee, wat doe ik aan die vakantiekilo’s?!

Oh jee, wat doe ik aan die vakantiekilo’s?!

vakantiekilo's hardloopschema's

Heb je ook zo genoten van je vakantie? Lekker eten, drinken en je hardloopschoenen heb je misschien wel thuisgelaten. Dat is natuurlijk helemaal prima, daar is het vakantie voor. Alleen die lastige vakantiekilo’s, daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer vanaf.

Hardlopen is een geweldige manier om calorieën te verbranden en je conditie te verbeteren. Dit is het moment om de draad weer op te pakken en toe te werken naar een mooi sportief doel, de Leiden Marathon op 11 en 12 mei 2024! Het klinkt nog ver weg, maar voor je het weet is het zover.

Misschien ben je al een geoefende hardloper maar wil je graag jouw afstanden uitbreiden. Of je wilt nu echt eens gaan beginnen met jouw goede voornemen om wat sportiever te worden, maar je weet niet zo goed hoe je dit aan moet pakken. Wij hebben diverse tips en hardloopschema’s om jou op weg te helpen! Bekijk ze op je gemak en maak een goed plan. Zo kom jij er wel volgend jaar mei!

5 tips om jouw hardloopdoelen wel te halen!

  1. Stel concrete maar haalbare doelen voor jezelf. Ben je een beginnende hardloper dan is 5 km als doel al een super uitgangspunt.
  2. Maak een hardloopschema en houd je eraan (zie onze loopschema’s onderaan deze blog).
  3. Vind je het moeilijk om het vol te houden? Zoek een hardloopmaatje. Samen motiveer je elkaar om te blijven gaan.
  4. Meld je in het najaar aan voor het Zorg en Zekerheid Circuit (voor de meer geoefende loper) waar je de hele winter door leuke wedstrijden in de regio kunt lopen variërend van 5 km tot en met een halve marathon.
  5. Zorg voor fijn zittende hardloopkleding geschikt voor het juiste weertype en schaf goede hardloopschoenen aan om blessures te voorkomen.

Handige pagina’s

Op onze website hebben we diverse handige pagina’s die jou kunnen helpen om het hardlopen op te pakken of te verbeteren. Bekijk ze via de links:

Ik Beweeg Beweeg je Mee…?
Loopschema’s
Meer hardlooptips

Succes namens het hele team van Leiden Marathon!