Prijswinnaars genoten van hun reis

Prijswinnaars genoten van hun reis

Hardlopen in Reykjavik!

 

Toen mijn zusje en ik onszelf inschreven voor de respectievelijk 10 en 5 kilometer in Leiden dit voorjaar, hadden we geen idee van de gevolgen van die actie. Na een telefoontje van de organisatie bleek dat we met onze inschrijving een reis hadden gewonnen! Naar een zelf te kiezen hardloopevenement! Via loopreizen.nl stelden we enthousiast een top-3 samen. Uiteindelijk werd het Reykjavik!

 

Donderdag 18 augustus kwamen we aan op IJsland. Vanaf het vliegveld een uurtje met de bus, om vervolgens in te checken bij het hotel. Daar ontmoetten we gelijk een aantal andere lopers! De sfeer zat er goed in! Nadat het avondeten wat gezakt was hebben we de benen losgemaakt met een korte duurloop langs de baai van Reykjavik. Prachtig!

Om aan deze reis een mooie uitdaging te koppelen had ik mezelf ingeschreven voor de hele marathon. Mijn zusje besloot (voor het eerst) 10 kilometer te gaan proberen! Op zaterdag was het zover. We hadden ons goed voorbereid en beide de race uitlopen was de doelstelling, en natuurlijk daar ook heel erg van genieten.

 

En dat lukte uitstekend! De 10 kilometer was hetzelfde als het eerste deel van de marathon. Hierdoor hadden we dezelfde start langs een groot meer, over een schiereiland en terug langs de baai van Reykjavik. De marathon vervolgde langs de zee en ging daarna langs een zalmrivier richting de voor-wijkjes van de stad. Het laatste kwart ging grotendeels vals plat terug omhoog. De laatste kilometers baanden zich een weg door het gemoedelijke centrum. Kortom een prachtige diverse route. Het lukte ons beide om de race uit te lopen! Door de harde wind en hoogteverschillen een behoorlijke uitdaging. Maar tussendoor is er zeker genoten!

 

Na afloop hebben we ons letterlijk ondergedompeld in de IJslandse cultuur door de wellness op te zoeken. Goed voor het herstel! Het hardloopevenement viel samen met Culture Night, een soort Nacht van Reykjavik. Met lekker eten, drinken en muziek. Erg leuk en heel gezellig!

 

Inmiddels – terug in Nederland – kijken wij terug op een geweldig hardloop avontuur waar we de organisatie van de Leiden Marathon heel erg dankbaar voor zijn! Tot gauw bij de volgende editie in Leiden!

 

Jos en Suzan