Afhalen startnummer

De startnummers kunnen worden opgehaald in de Pieterskerk bij ”Afhalen startnummers” op zaterdag 9 mei van 17.00 uur tot 22.30 uur en op zondag 10 mei vanaf 08.00 uur.

Afhalen gebeurt op achternaam (zonder tussenvoegsel).

Veranderen van afstand

Veranderen van afstand kan bij de helpdesk (tenzij de limiet al bereikt is). Er wordt geen geld gerestitueerd als u er voor kiest een kortere afstand te lopen. Ook niet als u onverhoopt niet kunt meelopen.

Praktisch

Douches en Kleedruimte

Op het Pieterskerkplein is een beperkt aantal douches. Er is voldoende kleedruimte. De herenkleedtent staat op het Pieterskerkplein. De dames hebben een kleedruimte achter in de Pieterskerk.

 

Bewaakte tassengarderobe

Op zondag staat op het Gerecht de bewaakte tassengarderobe. U kunt daar uw tas inleveren. Gebruik hiervoor het label dat aan uw startnummer zit. Op zaterdagavond tijdens de Nightrun kunt u uw tas eventueel in de kleedkamers achterlaten. Hier is geen bewaking aanwezig maar wordt er wel beperkt toezicht gehouden. 

Parkeren

Parkeren kan op het terrein van Stadsparkeerplan (Haagweg 8). Vanaf hier rijden gratis pendelbusjes naar het startgebied.

 

Kinderopvang

Op de marathonzondag is er de mogelijkheid om gebruik te maken van kinderopvang. Lopers kunnen hun kind (tot 12 jaar) naar de Pieterskerk brengen. De kinderopvang is vanaf 09.00 uur open.

Eigen drankjes

Eigen drankjes kunnen op zondag tot uiterlijk 09.00 uur worden afgegeven bij de tassengarderobe op het Gerecht. Vermeld duidelijk uw startnummer en de verzorgingspost waar deze moet komen te staan. Er zijn drankposten voor de hele marathon op de 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 en de 40km post. Voor de halve marathon op de 5km, 10, 15 en 19km verzorgingspost. Let wel, de verzorgingsposten zijn niet exact op de 5km punten maar vlak erbij. De bidons met eigen drankjes zijn duidelijk zichtbaar op een tafel aan de rechterkant die ruim voor de verzorgingspost is geplaatst. Bidons die niet worden afgehaald worden later vernietigd.

 

Parcours

Wil je weten hoe het parcours gaat? Bekijk het via deze link.

Massage bij de Leiden Marathon (als het weer mag)

Marathonlopers mogen voor het loopevenement gemasseerd worden. Alle andere lopers kunnen na hun prestatie gemasseerd worden, indien ze gedoucht hebben. In de Pieterskerk is er  een uitgebreide mogelijkheid om gemasseerd te worden door ervaren masseurs van Massageteam4u.

 

Official Leiden Marathon jubileumshirt

Dit is ons mooie 30-jarig jubileumshirt. Je kunt jouw eigen functionele loopshirt bestellen als herenmodel (blauw) en als vrouwenmodel (geel). 

  • Official Leiden Marathon Shirt € 25,- (limited edition 500 exemplaren)