Opsturen startnummer

We adviseren iedereen om het startnummer op te laten sturen zolang we nog in een anderhalve meter samenleving zitten. Natuurlijk zitten hier wel extra kosten aan verbonden maar je hebt dan in elk geval op tijd je startnummer in huis en hoeft niet in een eventuele rij te staan. 

Veranderen van afstand

Veranderen van afstand kan bij de helpdesk (tenzij de limiet al bereikt is). Er wordt geen geld gerestitueerd als u er voor kiest een kortere afstand te lopen. Ook niet als u onverhoopt niet kunt meelopen.

Praktisch

Douches en Kleedruimte

Er is een beperkt aantal douches beschikbaar. Er is voldoende kleedruimte (aparte heren kleedtent en dames kleedtent). 

 

Bewaakte tassengarderobe

Er is een bewaakte tassengarderobe. U kunt daar uw tas inleveren. Gebruik hiervoor het label dat aan uw startnummer zit. 

Parkeren

Parkeren kan op het terrein van Stadsparkeerplan (Haagweg 8). Vanaf hier rijden gratis pendelbusjes naar het startgebied.

 

Kinderopvang

Op de marathonzondag is er de mogelijkheid om gebruik te maken van kinderopvang. Lopers kunnen hun kind (tot 12 jaar) brengen. De kinderopvang is vanaf 08.30 uur open.

Eigen drankjes

Eigen drankjes kunnen op zondag tot uiterlijk 09.00 uur worden afgegeven bij de tassengarderobe. Vermeld duidelijk uw startnummer en de verzorgingspost waar deze moet komen te staan. Er zijn drankposten voor de hele marathon op de 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 en de 40km post. Voor de halve marathon op de 5km, 10, 15 en 19km verzorgingspost. Let wel, de verzorgingsposten zijn niet exact op de 5km punten maar vlak erbij. De bidons met eigen drankjes zijn duidelijk zichtbaar op een tafel aan de rechterkant die ruim voor de verzorgingspost is geplaatst. Bidons die niet worden afgehaald worden later vernietigd.

 

Parcours

Wil je weten hoe het parcours gaat? Bekijk het via deze link.

Massage bij de Leiden Marathon 

Marathonlopers mogen voor het loopevenement gemasseerd worden. Alle andere lopers kunnen na hun prestatie gemasseerd worden, indien ze gedoucht hebben. Er is een uitgebreide mogelijkheid om gemasseerd te worden door ervaren masseurs.

 

Official Leiden Marathon jubileumshirt

Dit is ons mooie 30-jarig jubileumshirt. Je kunt jouw eigen functionele loopshirt bestellen als herenmodel (blauw) en als vrouwenmodel (geel). 

  • Official Leiden Marathon Shirt € 25,- (limited edition 500 exemplaren)