Ook kampioenschappen voor beveiligers, waterdragers, bouwers en verkeersassistenten bij Leiden Marathon

Ook kampioenschappen voor beveiligers, waterdragers, bouwers en verkeersassistenten bij Leiden Marathon

De Leiden Marathon geeft op zaterdag 11 mei en zondag 12 mei ook niet-hardlopers de kans om zich kampioen te voelen op onderdelen zoals tasbeveiliging, verzorgingspostbemanning, op- en afbouw en assistentie op het parcours. De inschrijving verloopt voorspoedig, maar er is nog volop plek voor nieuwe aanmeldingen.

Het zijn speciale kampioenschappen bij de Leiden Marathon,  al jaren hét moment om te laten zien wat je in je mars hebt. Voor iedere niet-hardloper is er een onderdeel dat bij hem of haar past. Moet je het hebben van brute kracht, dan is het op- en afbouwen van het start- en finishgebied of de Garenmarkt jouw ideale kampioenschap. Een leuke klus met een fijn team. Het geeft enorm veel voldoening wanneer je na een aantal uurtjes sjouwen en tillen ziet dat de stad door jouw Leiden Marathon “is overgenomen”. Je zorgt ermee voor de optimale omstandigheden voor de wandelaars en hardlopers. Na afloop help je natuurlijk ook met alles weer afbouwen en terugbrengen naar het kantoor van de Leiden Marathon.

Heb jij een goed gevoel voor timing, dan is het bemannen van een verzorgingspost echt iets voor jou. Bij het klaarzetten, uitdelen van het water, de sportdrank en de sponzen staat elk jaar weer bijzonder veel prestige op het spel. ‘Teamwork is key’ voor deze waterdragers! Je kunt een plek uitkiezen die jij leuk vindt. De hardlopers die een bekertje of spons uit jouw handen pakken, zijn jou zichtbaar dankbaar. En na afloop ruim je alle bekertjes en overige rommel weer op.

Kampioenschap om de vingers bij af te likken

Ook het kampioenschap voor verkeersassistenten is er eentje om de vingers bij af te likken. Het inzetten van een glimlach op een afgezet stukje parcours is een kunst op zich! Jij zorgt samen met jouw teamleden dat de hardlopers vrij baan hebben, laat mensen weten hoe ze via een andere route toch op de plek van bestemming kunnen komen en geeft aan wanneer iemand kan oversteken. Een inspannende, maar leuke taak!

En wat te denken van het met huid en haar verdedigen van de ingeleverde (sport)tassen? Je neemt vooraf de spullen aan van de zenuwachtige hardlopers om ze na afloop weer mee te geven aan trotse deelnemers met een medaille om hun nek. Een prachtig contrast!

Naast de genoemde onderdelen organiseert de Leiden Marathon nog veel meer kampioenschappen. Kijk op www.marathon.nl voor informatie en geef bij de aanmelding aan wat jouw kwaliteiten zijn. De organisatie zorgt dan voor een kampioenschap op maat!

Debutanten en aanstormende talenten

De Leiden Marathon biedt niet alleen ruimte aan de kampioenen van de voorgaande jaren. Juist nieuwelingen, debutanten en aanstormende talenten zijn van harte welkom. Je hoeft niet onzeker te zijn dat je een onderdeel niet helemaal beheerst, want er zijn allemaal ervaren kampioenen om je heen die jou helpen op weg naar een topprestatie.

Iedereen die zich aanmeldt, krijgt gratis teamkleding van de Leiden Marathon en een lunchpakket. Na afloop van het evenement ben je van harte welkom op de Garenmarkt om jouw prestatie te vieren samen met alle andere mede-kampioenen. En twee weken later volgt een waanzinnig feest met een nabeschouwing.

Wil jij ook kampioen worden op één van de onderdelen van de Leiden Marathon? Meld je dan snel aan op onze vrijwilligerspagina.

Toeschouwers

Het kampioenschap van de Leiden Marathon is ook populair als schouwspel. Inmiddels hebben duizenden mensen aangegeven de kampioenen live aan het werk te willen zien. Sommigen mensen vinden dit zelfs zo leuk dat zij het er voor over hebben om wandelend of hardlopend een parcours van 42 kilometer af te leggen. Anderen kiezen voor een kortere afstand zoals de halve marathon, de 10 kilometer, de 5 kilometer of de Kidsrun. Welke afstand jij ook kiest, je ziet altijd de kampioenen live in actie. Wil jij ook de kampioenen van de Leiden Marathon aanmoedigen? Tickets zijn verkrijgbaar via www.marathon.nl.