Hardlopers gezocht voor studie ‘With help of my little friends?’

Wel eens maagdarmklachten tijdens of na het hardlopen?

Mogelijk hebben hardlopers met maagdarmklachten tijdens duurinspanning te maken met een afwijkende samenstelling van de darmmicrobiota, oftewel de vele micro-organismen in onze darm. Om dit te onderzoeken, zijn wij op zoek naar:

Nederlandse mannelijke hardlopers, tussen de 18 en 45 jaar oud, die tenminste 2 x per week trainen.

Je wordt gevraagd gedurende een periode van 3 maanden een trainingsdagboek bij te houden en wekelijks een vragenlijst in te vullen, daarnaast lever je 3 keer een fecesmonster in, alvorens je meedoet aan de halve of hele marathon van Leiden (zie figuur rechts). Dit onderzoek levert je deelname aan het kick-off en een afsluitend evenement op met interessante presentaties/workshops, driemaal een uitgebreid verslag van je darmmicrobiota en een hardloopshirt op.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met: Karlijn te Poele via [email protected].

Onderzoek

Ja ik doe graag mee aan dit onderzoek

Voor de Leiden Marathon zijn wij op zoek naar 80 tot 120 deelnemers die binnen de bovengenoemde doelgroep vallen. Val jij binnen deze doelgroep en wil jij meewerken aan dit onderzoek? Vul dan ondergenoemd formulier in en druk op verzenden. Hierna ontvang je van ons een bevestigingsmail. Namens Leiden Marathon alvast hartelijk dank voor jouw deelname.

Deelname onderzoek Leiden Marathon