Na tweeënhalf jaar weer een marathon in Leiden

Na tweeënhalf jaar weer een marathon in Leiden

De Leiden Marathon gaat er weer komen. Wel wordt er in de 30e editie hardgelopen en gewandeld in verschillende weekends. Het wandelen staat nu gepland op zaterdag 18 september terwijl op zondag 10 oktober alle hardloopafstanden worden gehouden. De avondloop over 5 kilometer is dit jaar weer teruggebracht naar de zondag. De Marathon Vlam die vanwege de 30e verjaardag van de Leiden Marathon uit Griekenland zou worden gehaald, is verschoven naar de editie van mei 2022.

Als de Leidse marathon weer wordt gehouden, heeft de stad en regio het tweeënhalf jaar moeten door zonder de wandelaars en hardlopers. De edities van mei 2020, november 2020 en mei 2021 konden door COVID-19 niet doorgaan.

Veel meer dan de genoemde wijzigingen zijn er niet, behalve de verlegging van de 10-kilometerroute naar wijk Roomburg. Ook wordt geen gebruik gemaakt van de Pieterskerk en zullen er, zoals enkele jaren geleden, tenten worden geplaatst op de vernieuwde Garenmarkt. Het Van der Werfpark wordt gebruikt voor de tassengarderobe. Start en finish blijven gewoon op de Breestraat en de Vismarkt. De wandelaars en de kidsrun starten en finishen op de Garenmarkt.

De inschrijving is inmiddels geopend:

Inschrijven