Medaille 32e Leiden Marathon

Medaille 32e Leiden Marathon

Medaille Leiden Marathon 2023

Elk jaar ontwerpen wij voor de Leiden Marathon een unieke medaille die natuurlijk in het teken staat van het prachtige Leiden. Dit jaar hebben wij gekozen voor een historische plek in het centrum waar jij ook gaat finishen, de markt! En dat is niet zomaar een plek. Wij vertellen je graag waarom deze locatie zo belangrijk is geweest voor het ontstaan van Leiden.

De weekmarkt van Leiden is meer dan 900 jaar oud en wordt beschouwd als de reden voor het ontstaan van de stad Leiden. Vissers en boeren kwamen naar de plek waar de twee Rijnarmen samenkomen om hun vis, melk en kaas te verhandelen. De markt groeide al snel uit tot een belangrijk handelscentrum en was van groot economisch belang voor de regio.

Vandaag de dag is de weekmarkt van Leiden nog steeds vitaal en is het een belangrijke ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking. Op de markt vind je een grote verscheidenheid aan kraampjes die alles verkopen, van verse producten zoals groenten en fruit tot kleding, huishoudelijke artikelen en bloemen.

Medaille

Het is interessant om te weten dat de finish van de Leiden Marathon zich bevindt op de locatie van de historische weekmarkt. De marathon is een jaarlijks terugkerend evenement dat duizenden deelnemers en toeschouwers trekt. Het is een eerbetoon aan de geschiedenis en het belang van de markt voor de stad Leiden.

De weekmarkt van Leiden blijft een belangrijke plek voor de lokale gemeenschap en is een levendig en kleurrijk onderdeel van de stad. Het is een must-see voor bezoekers en biedt een uniek inzicht in de geschiedenis en cultuur van deze historische stad. En… dit jaar staat de Leidse markt op de medaille van de 32e Leiden Marathon.

Wil jij ook zo’n mooie medaille verdienen? Meld je dan nu aan!

Medaille 2023

Medaille voorzijde

Medaille 2023

Medaille achterzijde