Massage bij de Leiden Marathon (als het weer mag)

Op de dag van de (wandel)marathon zijn masseurs van Massageteam4U aanwezig die (gratis) massages geven aan de lopers/wandelaars.

De massages zijn bedoeld om stramme, verstijfde en/of vermoeide spieren met o.a. strijkingen en knedingen weer soepel te maken en duren gemiddeld 15 minuten (afhankelijk van de drukte).

De masseur (m/v) zal ter plekke met de loper afstemmen welke lichaamsdelen gemasseerd zullen worden. Let op: het masseren van stramme spieren kan gevoelig zijn. Lopers dienen tijdens de massage aan de masseur aan te geven hoe ze de massage verdragen.

Lopers die allergisch zijn voor (massage)olie kunnen mogelijk slechts gedeeltelijk behandeld worden. Lopers die verwondingen of ernstige kramp hebben opgelopen tijdens de marathon dienen zich eerst bij de EHBO-punten te melden.

De massages worden gegeven in (de kooromgang van) de Pieterskerk. Voor de businessteams zijn masseurs aanwezig in de Stadsgehoorzaal. Ook zijn masseurs aanwezig langs de hardlooproute bij de 32 en 37 km punten om kramp aan te pakken.

De massages zijn GRATIS en alleen voor deelnemers aan de Leiden marathon.

 

Massageteam4U: het professionele massageteam voor (sport)evenementen

Massageteam4U bestaat uit gediplomeerde sport- en wellnessmasseurs (m/v) die zich gedurende het hele jaar inzetten om deelnemers aan (sport)evenementen zo goed mogelijk bij te staan met massages, taping en adviezen. Hierbij gebruikt het team de lotions en therapeutische gels van Naqi.

Het team is opgericht door MSP Opleidingen om cursisten van de opleidingen sportmassage en- verzorging en later ook wellnessmassage op een professionele manier en bij bijzondere, leuke en leerzame evenementen het massagevak te laten uitoefenen. Nu opereert het team nagenoeg zelfstandig, maar maakt nog dankbaar gebruik van de expertise en capaciteiten van het ervaren opleidingsinstituut uit Leiden.

De meeste evenementen waar het team actief is zijn sportevenementen, zoals hardloop-, wandel-, wieler- en schaatswedstrijden en voetbaltoernooien, met de Marathon Leiden als een van de jaarlijkse hoogtepunten.

Massageteam4U is er trots op samen te werken met de professionals (sportartsen, fysiotherapeuten, verpleegkundigen) in het medisch team van de marathon Leiden.

Ieder jaar is het weer een feest om met al onze masseurs alles in goede banen te leiden. Hartverwarmend is hun inzet en betrokkenheid, elk jaar weer.

Ons doel is en blijft om met massage en verzorging een bijdrage te leveren aan de deelnemers aan de marathon, zodat ze zo goed mogelijk hun wedstrijd kunnen lopen.

 

Kennis en ontwikkeling centraal

Het team hecht veel waarde aan het bijhouden van kennis door de teamleden. Zo blijven de deelnemers aan de verschillende evenementen verzekerd van optimale zorg.

Voorheen organiseerde het team eigen bijeenkomsten, maar tegenwoordig wordt ingehaakt bij de activiteiten van Masseurs Netwerk Nederland. Zo worden kosten en moeite bespaard, waardoor deelname aan het massageteam gratis is!

Deelnemen aan massageteam4U

Massageteam4U nodigt gediplomeerde masseurs (m/v) met een diploma sportmassage en/of wellnessmassage (ACE diploma Sportmassage / Wellnessmassage of vergelijkbaar) uit om het team te komen versterken.

Liefhebbers kunnen meer informatie vinden op en zich aanmelden via de aanmeldpagina op de website van Massageteam4U.