Inschrijven

Hardlopen

Start

Wij starten de Marathon op marathonzondag om 10.00 uur op de Breestraat in het oude centrum van Leiden ter hoogte van Het Gangetje.

Finish

De finish is op de Vismarkt in Leiden, achter het stadhuis en naast de Rijn, midden in de gezelligheid van de oude stad. Met overal veel publiek om jou binnen te halen.

 

De 42 van Vermeulen Groep

Tijdslimiet

Over de hele marathon mag je 6 uur doen. Exact 6 uur na de start (netto tijd) sluit de finish. Kom jij daarna binnen, dan kan jouw tijd helaas niet meer geregistreerd worden. Als je onderweg buiten het tijdschema loopt, wordt jou gevraagd in de bezemwagen in te stappen. Doe je dat niet, loop je buiten de verantwoordelijkheid van de organisatie.

Minimum

leeftijd

De minimum leeftijd om deel te nemen aan de marathon is 18 jaar (op de dag van de marathon).

Eigen drankjes

Jij kunt jouw eigen drankje op zondag tot uiterlijk 9.00 uur afgeven bij de tassengarderobe. Vermeld wel duidelijk jouw startnummer en de verzorgingspost waar het drankje moet komen te staan. De bidons met eigen drankjes worden duidelijk zichtbaar geplaatst aan de rechterkant voor de verzorgingspost op een aparte tafel. Bidons die niet worden afgehaald worden vernietigd. Er zijn verzorgingsposten op de marathonroute na 5½, 11, 15, 20, 25, 26½, 32, 37 en 40 km.

 

Parcours

Wil je weten hoe het parcours gaat? Bekijk het via deze link.

Tarieven

Bekijk hier de tarieven en meld je zo snel mogelijk aan!

Voornaam op startnummer

En… als jij je inschrijft voor 1 september, kun je ook jouw voornaam of een gekke kreet op het startnummer laten printen.

Medaille

Rembrandt liep er rond, maar ook Einstein, Mandela, Bush, Napoleon waren op het Rapenburg in Leiden. Onze koning woonde er, net als zijn moeder. De Mooiste Gracht van de Wereld, werd erover geschreven, en jij krijgt hem zomaar op de medaille van de Leiden Marathon 2021. Finish bij ons en wij hangen hem om jouw nek.

Natuurlijk kan je ook nu weer je eindtijd erop laten graveren. Gewoon aanvinken bij jouw inschrijving.

Officieel Leiden Marathon jubileumshirt

Dit is ons mooie 30-jarig jubileumshirt. Je kunt jouw eigen functionele loopshirt bestellen als herenmodel (blauw) en als vrouwenmodel (geel).

• Official Leiden Marathon Shirt € 25,- (limited edition 500 exemplaren)

Parcoursrecord

Leuk om te weten is dat het parcoursrecord van de Leiden Marathon bij de mannen staat op naam van David Rutoh (Kenia). Hij liep in 2014 een mooie tijd van 2:13:22. De snelste vrouw ooit op de marathon in Leiden was Natalia Baliakina uit Rusland. Zij liep al in 1993 de koningsafstand in 2:38:32. Ook nu ligt er voor de eerste loper die het parcoursrecord verbetert, aan de finish een bonus klaar van € 1.000,-.

Wedstrijdvak en overige vakken

Wedstrijdlicentiehouders en hardlopers die kunnen aantonen in 2019 of in 2020 sneller gelopen te hebben dan 3:00 uur (mannen) en 3:20 uur (vrouwen) mogen in het wedstrijdvak starten. Wij willen jouw tijd wel even kunnen nagaan, dus vermeld de naam van de website waar wij jouw eindtijd kunnen vinden. Achter het wedstrijdvak zijn diverse andere startvakken welke op tijd worden ingedeeld. Bij jouw inschrijving wordt gevraagd om jouw verwachte eindtijd. Op basis daarvan wordt iedereen in het juiste startvak ingedeeld.

De pacers

Ook dit jaar zijn er in Leiden wederom pacing-teams. Pacers zijn ervaren marathon- en/of ultralopers die een heel vlak schema kunnen lopen. Onderweg slepen zij jou door moeilijke momenten heen en geven onderweg tips en adviezen om van je wedstrijd een succes te maken. Een pacer volgen kost niks en je hoeft je er niet voor op te geven. Zij zijn herkenbaar aan fel gele shirts en een ballon met daarop de streeftijd. De pacers verzamelen 45 minuten voor het startschot in de Breestraat tegenover de Stadsgehoorzaal en vertrekken vandaar naar het juiste startvak. Hieronder staan de tijden van onze pacers op de 42 km met de kleuren ballonnen:

3.00 uur wit
3.15 uur geel
3.30 uur rood
3.45 uur blauw
4.00 uur roze
4.15 uur groen
4.30 uur oranje

Massage bij Leiden Marathon (als het weer mag)

Op de dag van de Marathon zijn masseurs aanwezig die (gratis) massages geven aan de lopers. De massages zijn bedoeld om stramme, verstijfde en/of vermoeide spieren met o.a. strijkingen en knedingen weer soepel te maken en duren gemiddeld 15 minuten (afhankelijk van de drukte). De masseur (m/v) zal ter plekke met de loper afstemmen welke lichaamsdelen gemasseerd zullen worden. Let op: het masseren van stramme spieren kan gevoelig zijn. Lopers dienen tijdens de massage aan de masseur aan te geven hoe ze de massage verdragen. Lopers die allergisch zijn voor (massage)olie kunnen mogelijk slechts gedeeltelijk behandeld worden. Lopers die verwondingen of ernstige kramp hebben opgelopen tijdens de marathon dienen zich eerst bij de EHBO-punten te melden. De massages worden gegeven op een nader te bepalen plek. Voor de businessteams zijn masseurs aanwezig in de Stadsgehoorzaal. Ook zijn op zondag masseurs aanwezig langs de route bij de 32 en 37 km punten om kramp aan te pakken. De massages zijn GRATIS en alleen voor deelnemers aan de Leiden marathon.

Inhoud verzorgingsposten

Hieronder een overzicht van alle verzorgingsposten op de 42 km.

3,3 km Sponspost | 5,5 km Qwin sportdrank en water | 11 km Qwin sportdrank en water | 13,5 km Sponspost | 15 km Qwin sportdrank, water en banaan | 18,2 km Sponspost | 19,5 km Qwin sportdrank, water en banaan | 21,5 km Sponspost | 23,4 km Qwin sportdrank, water en banaan | 25,5 km Qwin sportdrank, water en banaan | 28 km Sponspost | 31,8 km Qwin sportdrank, water, banaan, cola en winegums | 34 km Sponspost | 37 km Qwin sportdrank, water, banaan, cola en winegums | 39,6 km Qwin sportdrank, water en banaan | 41 km Qwin sportdrank en water

Vermeulen Groep

Wil je meer weten over onze hoofdsponsor van de Marathon Leiden?

Bekijk het via deze pagina!

Vermeulen Groep