Leiden Road Runners club helpt de leiden Marathon

Leiden Road Runners club helpt de leiden Marathon

Leiden RoadRunners Club

De Leiden Road Runners Club heeft een bedrag van 7.500 euro overgemaakt naar de Leiden Marathon. Het geld is bedoeld om de Leidse marathon in stand te houden in een tijd waarin het evenement al meer dan een jaar niets heeft mogen organiseren en daardoor financieel in zwaar weer is geraakt. De cheques werden door drie voorzitters overhandigd op de Vismarkt, de plek waar doorgaans de finishlijn van de Leiden Marathon ligt.

Het geld is bijeengebracht door de club zelf, de Vrienden van de LRRC en het Leiden Road Runners Fonds die ieder tweeëneenhalfduizend euro doneerden. Marathonvoorzitter Tjeerd Scheffer toonde zich erg gelukkig met de bijdrage en meldde dat precies door deze donatie het doel van de crowdfundingsactie is behaald. De voorzitter merkte op dat naast het geld het gebaar ook iets zegt over de warme relatie met de hardloopclub. De Leiden Marathon is geboren uit de Leiden Road Runners Club, die werd opgericht na een reis naar de New York Marathon, het grote voorbeeld van de Leidse wedstrijd.

Voor Niek Hoogwout, voorzitter van de Leiden Road Runners, was de gift logisch: ”Aan de marathon doen jaarlijks een paar honderd van onze leden mee. Veel lopen er hard of wandelen en anderen zetten zich weer in als vrijwilliger. Bovendien houden wij tijdens de Leiden Marathon altijd onze clubkampioenschappen. Dus voelen wij het als onze marathon. Logisch dus dat wij helpen als het nodig is.”

Waar de voorzitter van de Vrienden van de LRRC, Guy Seelen, aan toevoegde: “Er staat altijd zo´n mooi evenement, pure promotie voor de stad Leiden. Het is onze thuiswedstrijd die wij moeten koesteren en waar wij altijd erg naar uitkijken.” Jan Karstens is een van de oprichters van de club én de marathon. Hij doneerde als voorzitter van het Leiden Road Runners Fonds en zegt daarover: ”De Leiden Marathon is aan zijn dertigste editie bezig. Het kan toch niet zo zijn dat deze mooie wedstrijd verloren gaat. Dus ben ik blij dat wij hier met z’n drieën staan om onze marathon te steunen.”

De Leiden Marathon heeft het moeilijk nu in 2020 en het voorjaar van 2021 door de pandemie er geen wedstrijden mogelijk zijn. Om toch de vaste kosten te kunnen betalen, heeft de organisatie een crowdfundingsactie gehouden. Het inmiddels bereikte doel was om 25.000 euro binnen te halen. Daarnaast doneerden veel lopers hun inschrijfgeld en is bij de gemeente Leiden een extra subsidie aangevraagd.

De 30e Leiden Marathon wordt dit jaar niet gehouden in mei, maar op 10 oktober als de coronamaatregelen het toelaten. De organisatie en de duizenden hardlopers en wandelaars kijken er reikhalzend naar uit.

Op de foto v.l.n.r.: Tjeerd Scheffer (Leiden Marathon), Jan Karstens (LRR Fonds), Niek Hoogwout (LRRC) en Guy Seelen (Vrienden van de LRRC).