Kerststollen en oliebollen eruit… Leiden Marathon erin!

Kerststollen en oliebollen eruit… Leiden Marathon erin!

Goede voornemens

Oh wat was het weer heerlijk tijdens die feestdagen. Lekker eten, drinken en vooral veel gezelligheid. Jouw hardloopschoenen staan daardoor waarschijnlijk al een tijdje in het vergeethoekje. Ook het weer kan ervoor zorgen dat je liever lekker warm onder een kleedje op de bank zit in plaats van het weer te trotseren en naar buiten te gaan. Maar… nu alle festiviteiten weer achter de rug zijn is dit het moment om de draad weer op te pakken en toe te werken naar een mooi sportief doel, de Leiden Marathon op 13 en 14 mei 2023!

Misschien ben je al een geoefende hardloper maar wil je graag jouw afstanden uitbreiden. Of je wilt nu echt eens gaan beginnen met jouw goede voornemen om wat sportiever te worden, maar je weet niet zo goed hoe je dit aan moet pakken. Wij hebben diverse tips en hardloopschema’s om jou op weg te helpen! Bekijk ze op je gemak en maak een goed plan. Zo kom jij er wel in mei!

5 tips om jouw hardloopdoelen wel te halen!

  1. Stel concrete maar haalbare doelen voor jezelf. Ben je een beginnende hardloper dan is 5 km als doel al een super uitgangspunt.
  2. Maak een hardloopschema en houd je eraan (zie onze loopschema’s onderaan deze blog).
  3. Vind je het moeilijk om het vol te houden? Zoek een hardloopmaatje. Samen motiveer je elkaar om te blijven gaan.
  4. Zoek een hardloopclinic zoals bijvoorbeeld Hollen met Han (is zeer geschikt voor starters, de clinic is al gestart dus vraag na of je nog kunt aanhaken). Meld je aan voor het Zorg en Zekerheid Circuit (voor de meer geoefende loper) waar je de hele winter door leuke wedstrijden in de regio kunt lopen variërend van 5 km tot en met een halve marathon.
  5. Zorg voor fijn zittende hardloopkleding geschikt voor het juiste weertype en schaf goede hardloopschoenen aan om blessures te voorkomen.

Handige pagina’s

Op onze website hebben we diverse handige pagina’s die jou kunnen helpen om het hardlopen op te pakken of te verbeteren. Bekijk ze via de links:

Ik Beweeg Beweeg je Mee…?
Loopschema’s
Meer hardlooptips

En? Hebben we jou al enthousiast gemaakt voor de mooiste marathon van Nederland?! Meld je dan direct aan via de button voor de 5 van APEK, de 10 van Zorg en Zekerheid, De 21 van Bunnig & Partners of de 42 van Vermeulen Groep. Dan is jouw eerste goede voornemen alvast waargemaakt!