Geen Leiden Marathon in 2020

By 10 september 2020Nieuws

Met pijn in het hart moet ik jullie mededelen dat de Leiden Marathon geen vergunning krijgt voor de 30e editie die gepland stond voor 21 en 22 november. Ondanks de constructieve houding van de lokale autoriteiten zien zij onder de huidige omstandigheden geen kans om de Leiden Marathon in november zonder grote risico’s te laten organiseren. Ook in mei 2020 kon de Leiden Marathon niet doorgaan, zodat de lustrumeditie niet eerder dan op 8 en 9 mei in 2021 kan worden gehouden. In dat geval wordt ook de Marathon Vlam uit Griekenland naar Leiden gebracht, zoals eerder dit jaar de bedoeling was.

De organisatie had zwaar aangepaste logistieke plannen ingediend om de ‘wintereditie’ van de Leiden Marathon in sterk versoberde vorm en met inachtneming van de geldende richtlijnen te houden. Daarom kreeg de Leiden Marathon een eerlijke kans van de burgemeesters en de veiligheidsregio. Maar naast de bekende risico´s hielp bij het besluit de plotselinge stijging van het aantal besmettingen in de Leidse regio en de Randstad niet mee.

De organisatie is nu de balans aan het opmaken over hoe verder, want het annuleren van de grootste hardloopwedstrijd in de regio heeft flinke financiële consequenties. Als de stofwolken zijn opgetrokken, komen wij bij jullie terug. Dat zal op korte termijn zijn. Toch wilden wij de vele hardlopers en wandelaars die in training zijn voor de corona-editie van november, dit nieuws op dit moment niet onthouden, hoe pijnlijk ook.

Tjeerd Scheffer
Voorzitter

webmaster

Author webmaster

More posts by webmaster