Online Leiden Marathon verlengd tot 14 juni, nu ook met Halve Marathon (vanaf 1 juni)

Normaal zou Leiden op zondag 10 mei volgelopen zijn met hardlopers en wandelaars om samen allerlei afstanden te lopen. Wij willen nog steeds, maar dan niet samen en niet per se in Leiden. Loop dus alleen en houd afstand.

Kortom, doe mee met de Online Leiden Marathon. Registreer je en loop ergens tussen 10 mei (10.00 uur) en 14 juni (24.00 uur) de 5 of 10 kilometer en nu ook de 21,1 kilometer (vanaf 1 juni). Je mag in die weken starten wanneer je wilt. En… je zoekt jouw eigen parcours uit. Dat kan in Leiden zijn, maar net zo goed in Friesland, Limburg, Zeeland of zelfs ergens in het buitenland (waar je mag lopen). 

Wij hebben goed geluisterd naar onze minister-president. Mochten wij eerst alleen een luchtje scheppen, nu is het sporten in de buitenlucht weer toegestaan . Daarom bieden wij nu naast 5 en 10 kilometer ook de halve marathon aan. Het mag weer.

Hoe het werkt? Je meldt je aan en ontvangt binnen 3 dagen per email een code. Download vervolgens onze app (werkt niet met een sporthorloge, alleen met een smartphone en met een smartwatch) en vul de code in voordat je gaat starten (tussen 10 mei 10 uur en 14 juni 24 uur). Je kunt dan jouw kilometertijden aflezen en na het volbrengen van de 5, 10 of 21,1 kilometer word je automatisch opgenomen in het bijbehorende klassement, of je nu hebt hardgelopen of gewandeld. Na jouw prestatie kun je jouw digitaal certificaat downloaden (dus geen medaille). En ook worden de winnaars niet gehuldigd.

De kosten zijn vriendelijk gehouden, namelijk € 1,95. Dit bedrag wordt alleen gevraagd om de ondernemer die de app maakt, te betalen. Verder niks.

Hou je aan de regels

– Loop alleen
– Kies jouw eigen parcours, ergens in NL of daarbuiten
– Start in de buurt van jouw eigen huis
– Ga niet starten op de Breestraat
– Houd minstens 2 meter afstand van de passanten
– Groet elkaar