Leiden Marathon overhandigt cheque van € 26.000 aan Willem Alexander Kinderziekenhuis

Leiden Marathon overhandigt cheque van € 26.000 aan Willem Alexander Kinderziekenhuis

Cheque-Leiden-Marathon-WAKZ-2023

Het Willem Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) moet behalve een onderzoek, operatie en verblijfsafdeling ook een vertrouwde en prettige omgeving voor de kinderen zijn. De laatste jaren is daar op allerlei manieren van alles aan gedaan om dit te bewerkstelligen.

Een plekje is nog een beetje een doorn in het oog, het dakterras bij de dagopvang voor kinderen. Een cheque zou natuurlijk wonderen kunnen doen met deze lege kale plek. Tijdens de laatste twee edities van de Leiden Marathon stond het WAKZ centraal als goed doel.

Leiden Marathon bestuurders Peter Burghout en Tjeerd Scheffer hebben op 31 januari jl. een cheque van € 26.000 overhandigd waarmee het dakterras prachtig opgeknapt kan worden. Kinderarts Arno Roest en Juliette Kops, LUMC Vrienden Stichting en relatiemanager fondsen, waren dolblij met de cheque. Met deze cheque kan het WAKZ dit soort mooie aanpassingen doen. De plannen zijn om er een mooie daktuin van te maken met onder andere grote foto’s, gekleurde tegels en planten. Tjeerd gaf nog even voor de zekerheid aan dat het geld al is overgemaakt, dus niets het opknappen meer in de weg staat.

Bekijk alle foto’s van Emile van Aelst op de Leidse Glibber