Inschrijven

Hardlopen

De 5 van Proefpersoon.nl

 

Start

De 5 kilometer is weer terug op de Marathonzondag en is geen nightrun meer. Wij starten de 5 kilometer op marathonzondag om 13.30 uur op de Breestraat in Leiden. De feestelijke finish is op de Vismarkt. 

Hulp nodig bij jouw 5 km training?

Heb je het voornemen om te trainen voor de 5 km maar kun je wel wat hulp gebruiken? Kijk dan goed naar onderstaand beginnersschema.

Lees meer…

 

 

 

Minimum

leeftijd

Er is geen minimum leeftijd om aan de 5 km mee te doen. 

Parcours

Ben je benieuwd naar het parcours van alle afstanden ? Bekijk het via deze link.

Hier is tevens het stratenplan van de 5km te zien welke binnenkort iets aangepast wordt (start op de Breestraat en finish op de Vismarkt).

Tarieven

Bekijk hier de tarieven en meld je zo snel mogelijk aan!

Medaille (met Rapenburg) Graveren

Rembrandt liep er rond, maar ook Einstein, Mandela, Bush, Napoleon waren op het Rapenburg in Leiden. Onze koning woonde er, net als zijn moeder. De Mooiste Gracht van de Wereld, werd erover geschreven, en jij krijgt hem zomaar op de medaille van de Leiden Marathon 2021. Finish bij ons en wij hangen hem om jouw nek.

Natuurlijk kan je ook nu weer je eindtijd erop laten graveren. Gewoon aanvinken bij jouw inschrijving.

 

Official Leiden Marathon jubileumshirt

Dit is ons mooie 30-jarig jubileumshirt. Je kunt jouw eigen functionele loopshirt bestellen als herenmodel (blauw) en als vrouwenmodel (geel). 

  • Official Leiden Marathon Shirt € 25,- (limited edition 500 exemplaren)

 

Parcoursrecord

Bij de mannen heeft Mohammed El Hachimi (Marokko) met 14 minuten rond (2008) het parcoursrecord in handen. Bij de vrouwen liep Tabitha Wambui Gichia (Kenia) in 2009 het record met 15.51 minuten. Voor de eerste loper die het parcoursrecord verbetert, ligt aan de finish een bonus van € 250,- klaar.

Wedstrijdvak

Wedstrijdlicentiehouders en hardlopers die kunnen aantonen in 2019 of in 2020 sneller gelopen te hebben dan 19 minuten (mannen) en 21 minuten (vrouwen) mogen in het wedstrijdvak starten. Wij willen jouw tijd wel even kunnen nagaan, dus vermeld de naam van de website waar wij jouw eindtijd kunnen vinden.