Inschrijven

Hardlopen

De 5 van Proefpersoon.nl

 

Start

Wij starten de 5 kilometer op marathonzaterdag om precies 22.30 uur in de Doezastraat in Leiden. Daar is ook de feestelijke finish.

Night Run

De 5 km heeft door het late tijdstip de status van Night Run en vormt het hoogtepunt van een feestelijke dag.

Hulp nodig bij jouw 5 km training?

Heb je het voornemen om te trainen voor de 5 km maar kun je wel wat hulp gebruiken? Kijk dan goed naar onderstaand beginnersschema.

Lees meer…

 

Limiet

deelnemers

Het maximum aantal deelnemers op de 5 km is 2000, dus schrijf je snel in.

 

Minimum

leeftijd

Wij hebben de minimum leeftijd bepaald op 10 jaar voor de 5 km Nightrun.

Parcours

Ben je benieuwd naar het parcours van alle afstanden ? Bekijk het via deze link.

Hier is tevens het stratenplan van de 5km te zien.

Tarieven

Wist je dat je tot wel 40% korting kunt krijgen op het inschrijfgeld? Bekijk hier de tarieven en meld je zo snel mogelijk aan!

Medaille Graveren

Dit jaar staat de medaille in het teken van Mayflower400 en the Pilgrims. Zij worden gezien als de grondleggers van de Verenigde Staten en hebben circa 25 miljoen Amerikaanse afstammelingen onder wie o.a.Barack Obama. Als eerbetoon aan onze stad en de Pilgrims hebben we een afbeelding van het Leiden American Pilgrim Museum op de medaille geplaatst. Met subtiel twee kleine Pilgrims links op de voorgrond. Past goed in de collectie… en wat is er leuker om meteen jouw eindtijd erop te graveren? Klik hier om te zien hoe de medailles gegraveerd worden. De kerk is op zondag open om je medaille te laten graveren. 

Official Leiden Marathon jubileumshirt

Dit is ons mooie 30-jarig jubileumshirt. Je kunt jouw eigen functionele loopshirt bestellen als herenmodel (blauw) en als vrouwenmodel (geel). 

  • Official Leiden Marathon Shirt € 25,- (limited edition 500 exemplaren)

 

Parcoursrecord

Bij de mannen heeft Mohammed El Hachimi (Marokko) met 14 minuten rond (2008) het parcoursrecord in handen. Bij de vrouwen liep Tabitha Wambui Gichia (Kenia) in 2009 het record met 15.51 minuten. Voor de eerste loper die het parcoursrecord verbetert, ligt aan de finish een bonus van € 250,- klaar.

Prijzengeld

Ben jij een serieus snelle loper? Mooi. Er is prijzengeld op iedere seniorenafstand. Als jij het prijzenschema wilt weten, moet je even een mailtje sturen naar [email protected]. Er zijn geen prijzen voor veteranen.

Wedstrijdvak

Wedstrijdlicentiehouders en hardlopers die kunnen aantonen in 2019 of in 2020 sneller gelopen te hebben dan 19 minuten (mannen) en 21 minuten (vrouwen) mogen in het wedstrijdvak starten. Wij willen jouw tijd wel even kunnen nagaan, dus vermeld de naam van de website waar wij jouw eindtijd kunnen vinden.