Inschrijven

Hardlopen

Start

Wij starten de 5 kilometer op zaterdag 9 mei om precies 22.30 uur in de Doezastraat in Leiden. Daar is ook de feestelijke finish.

Nightrun

De 5 km heeft door het late tijdstip de status van Night Run en vormt het hoogtepunt van een feestelijke dag.

Hulp nodig om bij jouw 5 km training?

Heb je het voornemen om te trainen voor de 5 km maar kun je wel wat hulp gebruiken? Kijk dan goed naar onderstaand beginnersschema.

Lees meer…

 

Limiet

deelnemers

Het maximum aantal deelnemers op de 5 km is 2000, dus schrijf je snel in.

 

Minimum

leeftijd

Wij hebben de minimum leeftijd bepaald op 10 jaar voor de 5 km Nightrun.

Parcours

Ben je benieuwd naar het parcours van alle afstanden ? Bekijk het via deze link.

Hier is tevens het stratenplan van de 5km te zien.

Tarieven

Wist je dat je tot wel 40% korting kunt krijgen op het inschrijfgeld? Bekijk hier de tarieven en meld je zo snel mogelijk aan!

Medaille Graveren

Dit was de medaille van 2019. Achter de schermen wordt alweer druk gewerkt aan de nieuwe medaille en wij kunnen je verklappen dat hij heel mooi wordt ! Het is de ultieme beloning. Daar loop je voor. En daarom bieden wij jou ook een graveerservice. Want wat is er leuker om meteen jouw eindtijd erop te graveren? Kun je gewoon opgeven bij het aanmelden of anders nog gewoon in de Pieterskerk. Klik hier om te zien hoe de medailles gegraveerd worden. De kerk is zaterdagavond nog tot 23.45 uur speciaal open om je medaille te laten graveren. 

Official Leiden Marathon jubileumshirt

Dit is ons mooie 30-jarig jubileumshirt. Je kunt jouw eigen functionele loopshirt bestellen als herenmodel (blauw) en als vrouwenmodel (geel). 

  • Official Leiden Marathon Shirt € 25,- (limited edition 500 exemplaren)

 

Parcoursrecord

Bij de mannen heeft Mohammed El Hachimi (Marokko) met 14 minuten rond (2008) het parcoursrecord in handen. Bij de vrouwen liep Tabitha Wambui Gichia (Kenia) in 2009 het record met 15.51 minuten. Voor de eerste loper die het parcoursrecord verbetert, ligt aan de finish een bonus van € 250,- klaar.

Prijzengeld

Ben jij een serieus snelle loper? Mooi. Er is prijzengeld op iedere seniorenafstand. Als jij het prijzenschema wilt weten, moet je even een mailtje sturen naar [email protected]. Er zijn geen prijzen voor veteranen.

Wedstrijdvak

Wedstrijdlicentiehouders en hardlopers die kunnen aantonen in 2019 of in 2020 sneller gelopen te hebben dan 19 minuten (mannen) en 21 minuten (vrouwen) mogen in het wedstrijdvak starten. Wij willen jouw tijd wel even kunnen nagaan, dus vermeld de naam van de website waar wij jouw eindtijd kunnen vinden.