Inschrijven

Hardlopen

De 5 van Proefpersoon.nl

 

Start

De 5 kilometer is weer terug op de Marathonzondag en is geen nightrun meer. Wij starten de 5 kilometer op marathonzondag om 14.15 uur op de Breestraat in Leiden. De feestelijke finish is op de Vismarkt. 

Hulp nodig bij jouw 5 km training?

Heb je het voornemen om te trainen voor de 5 km maar kun je wel wat hulp gebruiken? Kijk dan goed naar onderstaand beginnersschema.

Lees meer…

 

 

 

Minimum

leeftijd

Er is geen minimum leeftijd om aan de 5 km mee te doen. 

Parcours

Ben je benieuwd naar het parcours van alle afstanden ? Bekijk het via deze link.

Hier is tevens het stratenplan van de 5km te zien welke binnenkort iets aangepast wordt (start op de Breestraat en finish op de Vismarkt).

Tarieven

Bekijk hier de tarieven en meld je zo snel mogelijk aan!

Medaille Graveren

Dit jaar stond de medaille in het teken van Mayflower400 en the Pilgrims. Zij worden gezien als de grondleggers van de Verenigde Staten en hebben circa 25 miljoen Amerikaanse afstammelingen onder wie o.a.Barack Obama. Als eerbetoon aan onze stad en de Pilgrims hebben we een afbeelding van het Leiden American Pilgrim Museum op de medaille geplaatst. Met subtiel twee kleine Pilgrims links op de voorgrond. Natuurlijk komen we dit jaar weer met een ander uniek exemplaar en kan je ook je eindtijd erop laten graveren. 

Official Leiden Marathon jubileumshirt

Dit is ons mooie 30-jarig jubileumshirt. Je kunt jouw eigen functionele loopshirt bestellen als herenmodel (blauw) en als vrouwenmodel (geel). 

  • Official Leiden Marathon Shirt € 25,- (limited edition 500 exemplaren)

 

Parcoursrecord

Bij de mannen heeft Mohammed El Hachimi (Marokko) met 14 minuten rond (2008) het parcoursrecord in handen. Bij de vrouwen liep Tabitha Wambui Gichia (Kenia) in 2009 het record met 15.51 minuten. Voor de eerste loper die het parcoursrecord verbetert, ligt aan de finish een bonus van € 250,- klaar.

Wedstrijdvak

Wedstrijdlicentiehouders en hardlopers die kunnen aantonen in 2019 of in 2020 sneller gelopen te hebben dan 19 minuten (mannen) en 21 minuten (vrouwen) mogen in het wedstrijdvak starten. Wij willen jouw tijd wel even kunnen nagaan, dus vermeld de naam van de website waar wij jouw eindtijd kunnen vinden.