Inschrijven

Hardlopen

Start

De start van de halve marathon (21,097 km) is op marathonzondag om 10.00 uur op de Breestraat in het oude centrum van Leiden ter hoogte van Het Gangetje.

Finish

De finish is op de Vismarkt in Leiden, achter het stadhuis en naast de Rijn, midden in de gezelligheid van de oude stad.  Overal staat publiek om je binnen te halen.

De 21 van Zorg en Zekerheid

Tijdslimiet

Over de halve marathon mag je 3 uur doen. Exact 3 uur na de start (netto tijd) wordt jouw tijd helaas niet meer geregistreerd. Als je onderweg buiten het tijdschema loopt, wordt jou gevraagd in de bezemwagen in te stappen. Doe je dat niet, loop je buiten de verantwoordelijkheid van de organisatie.

Iedereen is winnaar

Limiet

deelnemers

Het maximum aantal deelnemers op de halve marathon is 6.000. Zorg dat je op tijd inschrijft, want vorig jaar hebben wij veel lopers moeten teleurstellen.

Minimum leeftijd

 

De minimum leeftijd om deel te nemen aan de halve marathon is 16 jaar (op de dag van de halve marathon).

Eigen drankjes

Jij kunt jouw eigen drankje op zondag tot uiterlijk 9.00 uur afgeven bij de tassengarderobe. Vermeld wel duidelijk op het flesje/bidon jouw startnummer en de verzorgingspost waar het drankje moet komen te staan. De bidons met eigen drankjes worden duidelijk zichtbaar geplaatst op een tafel aan de rechterkant voor de verzorgingspost. Bidons die niet worden afgehaald worden vernietigd. Er zijn verzorgingsposten op de halve marathonroute na 5½, 11, 15 en 19 km.

 

Parcours

Wil je weten hoe het parcours gaat? Bekijk het via deze link.

Tarieven

Wist je dat je een flinke korting kunt krijgen op het inschrijfgeld? Bekijk hier de tarieven en meld je zo snel mogelijk aan!

Prijzengeld

Ben jij een serieus snelle loper? Mooi. Er is prijzengeld op iedere seniorenafstand. Als jij het prijzenschema wilt weten, moet je even een mailtje sturen naar [email protected]. Er zijn geen prijzen voor veteranen.

VOORNAAM OP STARTNUMMER

En… als jij je inschrijft voor 1 oktober, kun je ook jouw voornaam of een gekke kreet op het startnummer laten printen.

Medaille graveren

Dit jaar staat de medaille in het teken van Mayflower400 en the Pilgrims. Zij worden gezien als de grondleggers van de Verenigde Staten en hebben circa 25 miljoen Amerikaanse afstammelingen onder wie o.a.Barack Obama. Als eerbetoon aan onze stad en de Pilgrims hebben we een afbeelding van het Leiden American Pilgrim Museum op de medaille geplaatst. Met subtiel twee kleine Pilgrims links op de voorgrond. Past goed in de collectie… en wat is er leuker om meteen jouw eindtijd erop te graveren? Klik hier om te zien hoe de medailles gegraveerd worden. 

Official Leiden Marathon jubileumshirt

Dit is ons mooie 30-jarig jubileumshirt. Je kunt jouw eigen functionele loopshirt bestellen als herenmodel (blauw) en als vrouwenmodel (geel). De maten vallen normaal.

  • Official Leiden Marathon Shirt € 25,- (limited edition 500 exemplaren)

Parcoursrecord

Bij de mannen heeft Nathaniel Kipkosgei (Kenia) het parcoursrecord al in 2011 gelopen: 01.01.25. Zijn landgenote Edinah Kwambai deed dat eerder in 2010 met 1.10.52 minuten. Voor de eerste loper die het parcoursrecord verbetert, ligt aan de finish een bonus van € 500,- klaar.

Wedstrijdvak en overige startvakken

Wedstrijdlicentiehouders en hardlopers die kunnen aantonen in 2019 of in 2020 sneller gelopen te hebben dan 1:20 uur (mannen) en 1:30 uur (vrouwen) mogen in het wedstrijdvak starten. Wij willen jouw tijd wel even kunnen nagaan, dus vermeld de naam van de website waar wij jouw eindtijd kunnen vinden. Achter het wedstrijdvak zijn diverse andere startvakken die op tijd worden ingedeeld. Bij de inschrijving wordt gevraagd om jouw verwachte eindtijd. Op basis daarvan wordt iedereen in het juiste startvak ingedeeld. Let op; bij na-inschrijving in het marathonweekend kan hier niet meer voor gekozen worden en start je automatisch in het achterste startvak.

The Pacers

Ook dit jaar zijn er in Leiden wederom pacing-teams. Pacers zijn ervaren marathon- en/of ultralopers die een heel vlak schema kunnen lopen. Onderweg slepen zij jou door moeilijke momenten heen en geven onderweg tips en adviezen om van je wedstrijd een succes te maken. Een pacer volgen kost niks en je hoeft je er niet voor op te geven. Zij zijn herkenbaar aan fel gele shirts en een ballon met daarop de streeftijd. De pacers verzamelen 45 minuten voor het startschot in de Breestraat tegenover de Stadsgehoorzaal en vertrekken vandaar naar het juiste startvak.

Hieronder de tijden van onze pacers op de 21 km met de kleuren ballonnen:

1.35 uur wit
1.40 uur geel
1.45 uur rood
1.50 uur blauw
1.55 uur roze
2.00 uur groen
2.05 uur oranje
2.10 uur paars
2.15 uur geel

Massage bij de Leiden Marathon (als het weer mag)

Op de dag van jouw halve marathon zijn masseurs van Massageteam4U aanwezig die (gratis) massages geven aan de lopers. De massages zijn bedoeld om stramme, verstijfde en/of vermoeide spieren met o.a. strijkingen en knedingen weer soepel te maken en duren gemiddeld 15 minuten (afhankelijk van de drukte). De masseur (m/v) zal ter plekke met de loper afstemmen welke lichaamsdelen gemasseerd zullen worden. Let op: het masseren van stramme spieren kan gevoelig zijn. Lopers dienen tijdens de massage aan de masseur aan te geven hoe ze de massage verdragen. Lopers die allergisch zijn voor (massage)olie kunnen mogelijk slechts gedeeltelijk behandeld worden. Lopers die verwondingen of ernstige kramp hebben opgelopen tijdens de marathon dienen zich eerst bij de EHBO-punten te melden. De massages worden gegeven in (de kooromgang van) de Pieterskerk. Voor de businessteams zijn masseurs aanwezig in de Stadsgehoorzaal. Ook zijn masseurs op zondag aanwezig langs de route bij de 32 en 37 km punten om kramp aan te pakken. De massages zijn GRATIS en alleen voor deelnemers aan de Leiden marathon. Wil je je wel eerst even douchen voordat jij je na jouw halve marathon laat masseren?

Inhoud verzorgingsposten

Hieronder een overzicht van alle verzorgingsposten op de 21 km.

3,3 km Sponspost | 5,5 km Qwin sportdrank en water | 11 km Qwin sportdrank en water | 15 km Qwin sportdrank, water en banaan | 19 km Qwin sportdrank, water en banaan

Zorg en Zekerheid

Wil je meer weten over onze sponsor van de 21 van Zorg en Zekerheid?

Bekijk het via deze pagina!