Inschrijven

Hardlopen

Start

Wij starten de 10 kilometer op marathonzondag om precies 14.30 uur op de Breestraat in Leiden ter hoogte van Het Gangetje. De 10 kilometer start in waves. Er zit maximaal 3 minuten tussen een wave. Eerst start vak A+B, vervolgens C+D en daarna E+F.

Finish

De finish is op de Vismarkt in Leiden, achter het stadhuis en naast de Rijn, midden in de gezelligheid van de oude stad.  Overal staat veel publiek om je binnen te halen.

De 10 van Heerema Marine Contractors

Tijdslimiet

Over de 10 kilometer mag je 2 uur doen. Exact 2 uur na de start (nettotijd) sluit de finish. Kom jij daarna binnen, dan kan jouw tijd helaas niet meer geregistreerd worden. Als je onderweg buiten het tijdschema loopt, wordt jou gevraagd in de bezemwagen in te stappen. Doe je dat niet, loop je buiten de verantwoordelijkheid van de organisatie.

Iedereen is winnaar

Minimum

leeftijd

De minimum leeftijd om deel te nemen aan 10km is 12 jaar (op de dag van de 10km).

Parcours

Het parcours van de 10 km zal dit jaar vernieuwd worden. Bij de 30e editie worden de lopers voor het eerst door de wijk Roomburg gevoerd om via het Park Matilo en een paar straten Meerburg in de richting van Leiderdorp te worden gestuurd. Het stratenplan zal later op deze site geplaatst worden. 

Tarieven

Bekijk hier de tarieven en meld je zo snel mogelijk aan!

Tjeerd Scheffer

Inhoud verzorgingsposten

Hieronder een overzicht van alle verzorgingsposten op de 10 km. 

4 km

  • Qwin sportdrank
  • Water
  • Banaan

8 km

  • Qwin sportdrank
  • Water
  • Banaan

 

Massage bij de Leiden Marathon (als het weer mag)

Bij de Leiden Marathon zijn masseurs aanwezig die (gratis) massages geven aan de lopers.

De massages zijn bedoeld om stramme, verstijfde en/of vermoeide spieren met o.a. strijkingen en knedingen weer soepel te maken en duren gemiddeld 15 minuten (afhankelijk van de drukte).

De masseur (m/v) zal ter plekke met de loper afstemmen welke lichaamsdelen gemasseerd zullen worden. Let op: het masseren van stramme spieren kan gevoelig zijn. Lopers dienen tijdens de massage aan de masseur aan te geven hoe ze de massage verdragen.

Lopers die allergisch zijn voor (massage)olie kunnen mogelijk slechts gedeeltelijk behandeld worden. Lopers die verwondingen of ernstige kramp hebben opgelopen tijdens de marathon dienen zich eerst bij de EHBO-punten te melden.

De massages worden gegeven op de Garenmarkt. Voor de businessteams zijn masseurs aanwezig in de Stadsgehoorzaal. 

De massages zijn GRATIS en alleen voor deelnemers aan de Leiden marathon.

 

 

 

Parcoursrecord

Bij de mannen heeft Charles Koech (Kenia) met 28.00 minuten (2006) het parcoursrecord in handen. Bij de vrouwen liep Josephine Kimuyu (Kenia) in 2011 het record met 32.08. Voor de eerste loper die het parcoursrecord verbetert, ligt aan de finish een bonus van € 400,- klaar.

Medaille 

Rembrandt liep er rond, maar ook Einstein, Mandela, Bush, Napoleon waren op het Rapenburg in Leiden. Onze koning woonde er, net als zijn moeder. De Mooiste Gracht van de Wereld, werd erover geschreven, en jij krijgt hem zomaar op de medaille van de Leiden Marathon 2021. Finish bij ons en wij hangen hem om jouw nek.

Natuurlijk kan je ook nu weer je eindtijd erop laten graveren. Gewoon aanvinken bij jouw inschrijving.

Official Leiden Marathon jubileumshirt

Dit is ons mooie 30-jarig jubileumshirt. Je kunt jouw eigen functionele loopshirt bestellen als herenmodel (blauw) en als vrouwenmodel (geel). 

  • Official Leiden Marathon Shirt € 25,- (limited edition 500 exemplaren)

Wedstrijdvak en overige startvakken

Wedstrijdlicentiehouders en hardlopers die kunnen aantonen in 2019 of in 2020 sneller gelopen te hebben dan 38 minuten (mannen) en 42 minuten (vrouwen) mogen in het wedstrijdvak starten. Wij willen jouw tijd wel even kunnen nagaan, dus vermeld de naam van de website waar wij jouw eindtijd kunnen vinden. Achter het wedstrijdvak zijn diverse andere startvakken welke op tijd worden ingedeeld. Bij jouw inschrijving wordt gevraagd om jouw verwachte eindtijd. Op basis daarvan wordt iedereen in het juiste startvak ingedeeld. Let op; bij na-inschrijving in het marathonweekend kan hier niet meer voor gekozen worden en start je automatisch in het achterste startvak.

De Pacers

Ook dit jaar zijn er in Leiden wederom pacing-teams. Pacers zijn ervaren marathon- en/of ultralopers die een heel vlak schema kunnen lopen. Onderweg slepen zij jou door moeilijke momenten heen en geven onderweg tips en adviezen om van je wedstrijd een succes te maken. Een pacer volgen kost niks en je hoeft je er niet voor op te geven. Zij zijn herkenbaar aan fel gele shirts en een ballon met daarop de streeftijd. De pacers verzamelen 45 minuten voor het startschot in de Breestraat tegenover de Stadsgehoorzaal en vertrekken vandaar naar het juiste startvak.

Hieronder staan de tijden van onze pacers op de 10 km met de kleuren ballonnen:

40 min. geel
45 min. rood
50 min. blauw
55 min. roze
60 min. groen
65 min. oranje
70 min. paars