Inschrijven

Hardlopen

Start

Wij starten de 10 kilometer op zondag 19 mei 2019 om precies 14.30 uur op de Breestraat in Leiden ter hoogte van Het Gangetje. De 10 kilometer start in waves. Er zit maximaal 3 minuten tussen een wave. Eerst start vak A+B, vervolgens C+D en daarna E+F.

Finish

De finish is op de Vismarkt in Leiden, achter het stadhuis en naast de Rijn, midden in de gezelligheid van de oude stad.  Overal staat veel publiek om je binnen te halen.

De 10 van Heerema Marine Contractors

Tijdslimiet

Over de 10 kilometer mag je 2 uur doen. Exact 2 uur na de start (nettotijd) sluit de finish. Kom jij daarna binnen, dan kan jouw tijd helaas niet meer geregistreerd worden. Als je onderweg buiten het tijdschema loopt, wordt jou gevraagd in de bezemwagen in te stappen. Doe je dat niet, loop je buiten de verantwoordelijkheid van de organisatie.

Iedereen is winnaar

Limiet

deelnemers

Het maximum aantal deelnemers op de 10km is 5.000, dus schrijf je snel in.

Minimum

leeftijd

De minimum leeftijd om deel te nemen aan 10km is 12 jaar (op de dag van de 10km).

Parcours

Wil je weten hoe het parcours voor de 10 km gaat? Bekijk het via deze link.

Tarieven

Wist je dat je tot wel 30% korting kunt krijgen op het inschrijfgeld? Bekijk hier de tarieven en meld je zo snel mogelijk aan!

Inhoud verzorgingsposten

Hieronder een overzicht van alle verzorgingsposten op de 10 km. Let op; de soort sportdrank is nog niet definitief en wordt spoedig bekend gemaakt. De smaak hieronder genoemd is van 2018.

4 km

  • Born Sportsdrink Isotonic Fresh
  • Water
  • Banaan

8 km

  • Born Sportsdrink Isotonic Fresh
  • Water
  • Banaan

Massage bij de Leiden Marathon

Op de dag van de (wandel)marathon zijn masseurs van Massageteam4U aanwezig die (gratis) massages geven aan de lopers/wandelaars.

De massages zijn bedoeld om stramme, verstijfde en/of vermoeide spieren met o.a. strijkingen en knedingen weer soepel te maken en duren gemiddeld 15 minuten (afhankelijk van de drukte).

De masseur (m/v) zal ter plekke met de loper afstemmen welke lichaamsdelen gemasseerd zullen worden. Let op: het masseren van stramme spieren kan gevoelig zijn. Lopers dienen tijdens de massage aan de masseur aan te geven hoe ze de massage verdragen.

Lopers die allergisch zijn voor (massage)olie kunnen mogelijk slechts gedeeltelijk behandeld worden. Lopers die verwondingen of ernstige kramp hebben opgelopen tijdens de marathon dienen zich eerst bij de EHBO-punten te melden.

De massages worden gegeven in (de kooromgang van) de Pieterskerk. Voor de businessteams zijn masseurs aanwezig in de Stadsgehoorzaal. Ook zijn op zondag masseurs aanwezig langs de route bij de 32 en 37 km punten om kramp aan te pakken.

De massages zijn GRATIS en alleen voor deelnemers aan de Leiden marathon.

Prijzengeld

Ben jij een serieus snelle loper? Mooi. Er is prijzengeld op iedere seniorenafstand. Als jij het prijzenschema wilt weten, moet je even een mailtje sturen naar [email protected].

 

 

Medaille Graveren

De medaille is de ultieme beloning. Daar loop je voor. Daarom hebben wij hem zo mooi gemaakt. En daarom bieden wij jou nu ook een graveerservice. Want wat is er leuker om meteen jouw eindtijd erop te graveren? Kun je gewoon opgeven bij het aanmelden of anders nog gewoon in de Pieterskerk. Klik hier om te zien hoe de medailles gegraveerd worden. (getoonde medaille is van 2018)

Official Running Shirt

Het Official Leiden Marathon Shirt kent dit jaar een limited edition. Wij drukken er slechts 500, dus wees er snel bij. Op is op. Klik hier voor de tarievenpagina.

Parcoursrecord

Bij de mannen heeft Charles Koech (Kenia) met 28.00 minuten (2006) het parcoursrecord in handen. Bij de vrouwen liep Josephine Kimuyu (Kenia) in 2011 het record met 32.08. Voor de eerste loper die het parcoursrecord verbetert, ligt aan de finish een bonus van € 400,- klaar.

Wedstrijdvak en overige startvakken

Wedstrijdlicentiehouders en hardlopers die kunnen aantonen in 2018 of in 2019 sneller gelopen te hebben dan 38 minuten (mannen) en 42 minuten (vrouwen) mogen in het wedstrijdvak starten. Wij willen jouw tijd wel even kunnen nagaan, dus vermeld de naam van de website waar wij jouw eindtijd kunnen vinden. Achter het wedstrijdvak zijn diverse andere startvakken welke op tijd worden ingedeeld. Bij jouw inschrijving wordt gevraagd om jouw verwachte eindtijd. Op basis daarvan wordt iedereen in het juiste startvak ingedeeld. Let op; bij na-inschrijving in het marathonweekend kan hier niet meer voor gekozen worden en start je automatisch in het achterste startvak.

De Pacers

Ook dit jaar zijn er in Leiden wederom pacing-teams. Pacers zijn ervaren marathon- en/of ultralopers die een heel vlak schema kunnen lopen. Onderweg slepen zij jou door moeilijke momenten heen en geven onderweg tips en adviezen om van je wedstrijd een succes te maken. Een pacer volgen kost niks en je hoeft je er niet voor op te geven. Zij zijn herkenbaar aan fel gele shirts en een ballon met daarop de streeftijd. De pacers verzamelen 45 minuten voor het startschot in de Breestraat tegenover de Stadsgehoorzaal en vertrekken vandaar naar het juiste startvak.

Hieronder staan de tijden van onze pacers op de 10 km met de kleuren ballonnen:

40 min. geel

45 min. rood

50 min. blauw

55 min. roze

60 min. groen

65 min. oranje

70 min. paars