10 kilometer heet voortaan 10 van Zorg en Zekerheid

10 kilometer heet voortaan 10 van Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid en de Leiden Marathon hebben hun samenwerking een nieuwe impuls gegeven. De zorgverzekeraar was jarenlang hoofdsponsor van de halve marathon, maar schuift nu door naar de 10 kilometer. Bovendien trekken de twee partijen samen op in een nieuw beweegprogramma onder de naam Ik Beweeg, Beweeg je mee…?.

Henk Gerla, lid van de Raad van bestuur van Zorg en Zekerheid, en marathonvoorzitter Tjeerd Scheffer ondertekenden maandag een nieuwe overeenkomst die de twee weer een jaar aan elkaar verbindt met een optie op nog twee jaren.

De 10 van Zorg en Zekerheid past de zorgverzekeraar beter. “De 10 kilometer is toegankelijker voor veel beginnende lopers, iets dat Zorg en Zekerheid graag nastreeft, ” vertelt Scheffer. “Ook om die reden zijn wij vol gestart met het beweegprogramma dat moet leiden tot meer beweging bij mensen die dat nu niet of te weinig doen.” Het beweegprogramma richt zich op wandelaars, hardlopers. Ook gaat de Leiden Marathon in dit kader mensen in buurten met elkaar verbinden, zeker tijdens de marathon in mei.

Op de foto tonen Scheffer (links) en Henk Gerla de nieuwe overeenkomst.