Inschrijven

Studenten

De Leidse student daagt jou uit…

…en daarmee alle studenten van Nederland, om hem in Leiden hardlopend te komen verslaan. Dat kan tijdens de Leiden Marathon in de 2e Open Nederlandse Studenten Kampioenschappen op de 5, de 10 km, de halve en de hele marathon. Net als vorig jaar maken wij individuele klassementen en loop jij ook automatisch mee in het team van jouw universiteit of hogeschool. Inschrijven gaat eenvoudig. Schrijf in voor jouw afstand in de Leiden Marathon en vertel dat jij student bent.

Klassementen

Individueel | Op iedere seniorenafstand (5km (night run), 10km, halve en hele marathon) dingt iedere individuele student automatisch mee naar de titel ´Open Nederlands Studenten Kampioen`. Vrouwen en mannen hebben ieder hun eigen klassement.

Universiteiten/Hogescholen | Op iedere seniorenafstand worden de eerst aankomende 10 lopers per universiteit in het universiteitenklassement geklasseerd. Dit geldt ook voor het hogescholenklassement.

Verenigingen | Voor de Leidse studenten is er nog een extra verenigingenkampioenschap, genaamd het PKvV-kampioenschap. Op iedere seniorenafstand worden de eerst aankomende 10 lopers per Leidse vereniging (aangesloten bij de PKVV) in het PKvV-kampioenschap geklasseerd.

Faciliteiten

Alle faciliteiten die geboden worden aan de LM-deelnemers zijn vanzelfsprekend ook beschikbaar voor de studenten. Denk aan kleedtenten (dames/heren), douches, tassengarderobe, verzorgingsposten, medische verzorging enzovoorts.

Organisatie Leiden Marathon i.s.m. Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden.