Marathonverhalen

Lopers van Ver

Leiden heeft altijd een grote aantrekkingskracht op degenen die daar geboren zijn. Het zogenaamde 3-Oktobergevoel (het feest waar alle Leidenaars weer naar terugkeren) begint ook zijn weerslag te krijgen op de Leiden Marathon. Lees hieronder de verhalen van de Leidenaars die terugkeren – vaak uit een ver buitenland – maar dan om hard te lopen in, wat zij zelf vinden, wholesale jerseys de mooiste stad van Nederland.

”“If

Familie Oltheten

Even in het kort zal ik me voorstellen: Ik heet Els Oltheten, ben Leids, So derde van een gezin van negen, in A’dam gewoond tijdens studie-tijd, en na een paar omzwervingen woon ik nu al een tijd met gezin in Zwitserland. Mijn kinderen zijn jonge volwassenen. Ben een enthousiaste renner. Nu het verhaal: Mijn dochter, die in A’dam woont, vroeg mij vorig jaar, om daar, met haar samen haar eerste halve Marathon te doen.  Toen we ter plekke de startnummers gingen halen, vielen we op de stand Belly van de “LEIDEN-MARATHON”. Ik was al zo lang weg uit Leiden dat ik helemaal niet wist dat er een Marathon gelopen werd, dus verbaasd riep ik uit : “Die gaan we doen” ! Dit idee hebben we samen uitgewerkt en vervolgens voorgesteld aan onze grote familie. Met als resultaat dat er 15 renners van dezelfde familie staan ingeschreven: broers, zusjes en hun kinderen op de 5, 10, 21 en 42 km. Ook is er een “staff” van 8 familie leden die voor de kleren, drinken, Nibh vervoer etc. (jullie cheap nba jerseys weten wel wat dat inhoud klaar ???? )zorgt. In totaal 23 directe familie-leden die aan dit gebeuren heel enthousiast deelnemen!! Het is een hoofdonderwerp van gesprek geworden. Mijn jongste zoon sponsort familie-ren-shirts (rood) met de familienaam en hij komt ook mee over naar Leiden. Een zus komt er uit Curaçao voor over en één van m’n broers komt uit Tanzania. Het leuke is ook dat er maar een paar renners in de familie zijn, en alleen 4 hebben wel eens aan een start gestaan. De meeste zijn dus begonnen met echt serieus trainen via ons “Leiden-Marathon-familie-meeting” idee! Dit was het dan! Alvast hartelijk bedankt voor de organisatie aan de hele ploeg in en om het bureau heen! Hartelijke groetjes uit Zwitserland, Elisabeth Perrenoud-Oltheten (Op de foto: dochter Julie die in Amsterdam meeliep…)

Familie Eradus

Har Eradus kwam samen cheap mlb jerseys met de familie zijn 70e verjaardag vieren in Leiden. Niet zo gek als je weet dat Eradus en zijn kinderen in Leiden zijn geboren. Maar wel zo bijzonder als je hoort dat Eradus en zijn kinderen in 1982 zijn geëmigreerd naar Nieuw-Zeeland. Ronduit spectaculair wordt het als je verneemt dat Eradus zijn kinderen heeft uitgedaagd om die verjaardag te vieren door met z’n allen de Leiden Marathon te lopen. Saillant detail. Hij betaalt hun reis als zij net als de nestor zelf in Leiden de klassieke afstand van de 42 van NEM gaan lopen. Avonturier Eradus werd 32 jaar geleden door zijn verhuizing een wholesale nba jerseys tegenvoeter van zijn landgenoten in Nederland. Hij vond zijn draai in Auckland, Nieuw-Zeeland additional hints. “In die tijd hadden we een rozenkwekerij, later uitgebreid met export en een veiling waarbij wij het Hollandse kloksysteem hebben geïntroduceerd in Australasia”, vertelt de kweker. Waarop de Leidenaar wel erg ludiek zijn pensioen in ging:” Toen wij met 55 jaar stopten met werken, wilden wij nog een laatste uitdaging aangaan, namelijk eigen wijn. Om die reden verhuisden wij 700 km zuidelijker naar Marlborough, naar een totaal andere en vooral landelijke omgeving.” Leidse markt Zijn roots in Leiden 20 zijn nog nadrukkelijk aanwezig. De wijnboer werd in 1944 in de Haarlemmerstraat geboren en verhuisde ruim twintig jaar later naar het Breloftspark in Noordwijk. Dat werd ook de naam van zijn wijngaarde. Hij komt nog steeds af en toe naar Leiden: “Dan wandel ik nog graag even over de Leidse markt. Ook volg ik nog steeds de resultaten van m’n oude voetbalclub ASC, waar ik dertig jaar lid van ben geweest.” Zijn wijn wordt ook naar Leiden geëxporteerd door Sanders Wijnkopers en wordt geschonken in onder andere In de Oude Doofpot aan de Turfmarkt. Rendierhuid De pensionado ontdekte op aanraden van zijn arts het hardlopen toen hij 62 was. Dus begon hij maar meteen met het lopen van marathons. De atleet overlegt een indrukwekkende palmares: “Ik liep in 2008 de Arctic circle in Rovanimi, Finland, werd daar 1e in de categorie 60-65 jaar en ontving een rendierhuid met beker. In 2009 en 2010 was ik uitgeschakeld doorhealth problems, maar in 2011 kon ik de klassieke marathon in Griekenland uitlopen en in 2012 die van Auckland in Nieuw-Zeeland” En waarom dan nu de marathon in Leiden? “Ik vond het een leuk idee om  m’n 70ste verjaardag te vieren door met m’n kinderen en hun partners de een marathon te lopen in de stad waar ze geboren zijn. Het wordt mijn eerste vlakke marathon en ben blij dat hij nu uit één ronde bestaat.” De verwachting is dat er 6 of 7 Eradussen op 18 mei in de Breestraat aan de start verschijnen. Laten wij ze een warm welkom geven in hun eigen stad Leiden. Voor dit moment zegt Eradus alvast tegen de Leidenaars: Kia Ora.