Start

Wij starten de Marathon op zondag 27 mei 2018 om precies 10.00 uur op de Breestraat in het oude centrum van Leiden ter hoogte van Het Gangetje.

Finish

De finish is op de Vismarkt in Leiden, achter het stadhuis en naast de Rijn, midden in de gezelligheid van de oude stad.  Je wordt met de blauwe loper binnengehaald.

De marathon

Tijdslimiet

Over de hele marathon mag je 6 uur doen. Exact 6 uur na de start (netto tijd) sluit de finish. Kom jij daarna binnen, dan kan jouw tijd helaas niet meer geregistreerd worden. Als je onderweg buiten het tijdschema loopt, wordt jou gevraagd in de bezemwagen in te stappen. Doe je dat niet, loop je buiten de verantwoordelijkheid van de organisatie.

Limiet

deelnemers

Het maximum aantal deelnemers op de hele marathon is 2.000, dus schrijf je snel in.

Minimum

leeftijd

De minimum leeftijd om deel te nemen aan de marathon is 18 jaar (op de dag van de marathon).

Eigen drankjes

Jij kunt jouw eigen drankje op zondag tot uiterlijk 9.00 uur afgeven bij de tassengarderobe. Vermeld wel duidelijk jouw startnummer en de verzorgingspost waar het drankje moet komen te staan. De bidons met eigen drankjes worden duidelijk zichtbaar geplaatst aan de rechterkant voor de verzorgingspost op een aparte tafel. Bidons die niet worden afgehaald worden vernietigd. Er zijn verzorgingsposten op de marathonroute na 5½, 11, 15, 20, 25, 26½, 32, 37 en 40km.

Parcours

Wil je weten hoe het parcours voor de marathon gaat? Bekijk het via deze link.

Tarieven

Wist je dat je tot wel 30% korting kunt krijgen op het inschrijfgeld? Bekijk hier de tarieven en meld je zo snel mogelijk aan!

Opsturen startnummer

Als jij je voor 1 april inschrijft, kun je er voor kiezen om het startnummer opgestuurd te krijgen. De kosten zijn dan wel € 3,50.

Voornaam op startnummer

En… als jij je inschrijft voor 1 april, kun je ook jouw voornaam of een gekke kreet op het startnummer laten printen.

Medaille Graveren

De medaille is de ultieme beloning. Daar loop je voor. Daarom hebben wij hem zo mooi gemaakt. En daarom bieden wij jou nu ook een graveerservice. Want wat is er leuker om meteen jouw eindtijd erop te graveren? Kun je gewoon opgeven bij het aanmelden of anders nog gewoon in de Pieterskerk.

Official Running Shirt

Het Official Leiden Marathon Shirt kent dit jaar een limited edition. Wij drukken er slechts 500, dus wees er snel bij. Op is op. Klik hier voor de tarievenpagina.

Prijzengeld

Ben jij een serieus snelle loper? Mooi. Er is prijzengeld op iedere seniorenafstand. Als jij het prijzenschema wilt weten, moet je even een mailtje sturen naar info@marathon.nl.

Parcoursrecord

Leuk om te weten is dat het parcoursrecord van de Leiden Marathon bij de mannen staat op naam van David Rutoh (Kenia). Hij liep in 2014 een mooie tijd van 2:13:22. De snelste vrouw ooit op de marathon in Leiden was Natalia Baliakina uit Rusland. Zij liep al in 1993 de koningsafstand in 2:38:32. Ook nu ligt er voor de eerste loper die het parcoursrecord verbetert, aan de finish een bonus klaar van € 1.000,-.

Wedstrijdvak

Wedstrijdlicentiehouders en hardlopers die kunnen aantonen in 2017 of in 2018 sneller gelopen te hebben dan 3:00 uur (mannen) en 3:20 uur (vrouwen) mogen in het wedstrijdvak starten. Wij willen jouw tijd wel even kunnen nagaan, dus vermeldt de naam van de website waar wij jouw eindtijd kunnen vinden.

De Pacers

Ook dit jaar zijn er in Leiden wederom pacing-teams. Pacers zijn ervaren marathon- en/of ultralopers die een heel vlak schema kunnen  lopen. Onderweg slepen zij jou door moeilijke momenten heen en geven onderweg tips en adviezen om van je wedstrijd een succes te maken. Een pacer volgen kost niks en je hoeft je er niet voor op te geven. Zij zijn herkenbaar aan fel gele shirts en een ballon met daarop de streeftijd. De pacers verzamelen 30 minuten voor het startschot in het startvak op de kop van Breestraat.