Marathonbureau

Organisatie van Leiden Marathon

De organisatie van de Leiden Marathon bestaat uit een bestuur en een grote groep vrijwilligers die worden ondersteund door het marathonbureau. Het bestuur denkt na over de toekomst en geeft leiding aan een grote groep rayonhoofden, coördinatoren verzorgingsposten, start- en finishgroep en de medewerkers bij het uitgeven van startnummers e.d. Het marathonbureau is de drijvende kracht achter Marathon Leiden en houdt zich bezig met het binnenhalen en binnenhouden van sponsors, inkoop van medailles, kleding voor medewerkers, promotieteams en geeft leiding aan stagiaires en afstudeerders. En natuurlijk ondersteunen ze het bestuur. Het bestuur en marathonbureau zijn het hele jaar bezig met de organisatie van de Leiden Marathon. De meeste vrijwilligers zijn vooral in de laatste maand voor de marathondag actief. De Leiden Marathon wordt georganiseerd door een groep van meer dan 1.100 medewerkers die stuk voor stuk een onmisbare schakel vormen van de Leiden Marathon en de Race.

V-posten

De drank en fruit stations zijn belangrijk in elke marathon, zo ook de Leiden Marathon. Wij hebben een groot aantal vrijwilligers gespecialiseerd in het aanreiken van water, sportdrank, fruit en sponzen. Efficient en zonder tijdsverlies reiken ze u sponzen, fruit en sportdranken aan.

Verkeersregelaars

Ook de 250-300 mensen die de wegen bewaken en zorgen dat de loper zonder de dreiging van verkeer zijn wedstrijd kan lopen zijn een cruciaal onderdeel van de race.

"Het Team dat de Leiden Marathon organiseert, is ruim elfhonderd medewerkers groot. Van verkeersregelaar tot EHBO-er, iedereen werkt er hard aan om deze dag geweldig te maken voor iedereen."

Pieterskerk

Uw startnummer is af te halen bij de Pieterskerk, waar onze vrijwilligers u vriendelijk te woord staan en uw startnummer efficiënt aan u afgeven.

Medisch en andere vrijwilligers

Ook zijn er vele mensen op het parcours actief bij de EHBO en medische posten, in de jury van de Atletiekunie, bij het geluid, tijdregistratie en als speaker. En natuurlijk zijn er de medaille omhangers!

Vrijwilligers voor de vrijwilligers

Er zijn zelfs enkele tientallen mensen bezig om de andere vrijwilligers te bedienen. Vrijwilligers hebben ook vrijwilligers nodig!

Wordt ook vrijwilliger

Wilt u vrijwilliger worden van Leiden Marathon? Inschrijven kan direct online.

Het Marathonbureau

Het marathonbureau wordt wel gezien als het kloppend hart van de marathonorganisatie. Het is de plek waar vrijwilligers regelmatig even binnenvallen om bij te praten of gewoon een kop koffie te drinken. Naast af en toe ontspanning wordt er hard gewerkt, vooral in marathontijd. Het domein van Mok Scheffer, Astrid Bol en Cécile Burghouwt. Ook voorzitter Tjeerd Scheffer heeft er zijn kantoor. De dames werken veel samen met stagiairs van hoge scholen en middelbaar beroepsonderwijs.

Creatief en Uniek

Het is ook het creatief centrum van de organisatie. De meeste ideeën om door te ontwikkelen of te groeien worden in dit kantoor geboren. De sfeer op het marathonbureau is uniek. Het is de plek van mensen, want de Leiden Marathon wordt georganiseerd door mensen, veel mensen.