Alles over Voeding

Mijn naam is Everdien van der Leek,

diëtist en gezondheidswetenschapper met een grote passie voor hardlopen. Ik heb mijn eigen praktijk Everdien Foodcoaching bij Corpus Mentis op de Herenstraat in Leiden, waar ik met veel plezier mensen begeleid met het behalen van hun doelen. Dat kan te maken hebben met gewicht en leefstijl, maar ook met ziekte en intoleranties. In mijn sport kan ik mijn beide passies combineren, want wie goed eet loopt ook beter! Ik loop al een aantal jaar hard en sinds 2015 loop ik ook bijna elke week een hardloopwedstrijd.

 

Mijn vriend…

Ik heb mijn vriend ook ontmoet bij een hardloopwedstrijd, dus je kunt je misschien wel voorstellen dat we samen behoorlijk verslingerd zijn aan de sport. Hoewel ik dus veel wedstrijden loop is de Leiden (Halve) Marathon wel een hele belangrijke wedstrijd voor mij. Afgelopen jaar heb ik getraind naar een mooie halve marathon in Leiden binnen de 2 uur.

Mijn avontuur…

Dat avontuur kun je teruglezen op http://www.dietistleiden.nl/tags/110/hardlopen.  Ik finishte overigens in 1:59:56, dus een mooie nieuwe uitdaging ligt er nog wel. Net zoals je in een auto de juiste brandstof doet, heeft het lichaam ook de juiste bouwstoffen en brandstof nodig. Ik vertel je hier meer over op mijn blogs op marathon.nl. Lezen jullie mee? Maar op onderstaande pagina’s geef ik jullie adviezen over Voeding voor de Training, Vocht met namen voor Tijdens de Wedstrijd en Voeding om snel te Herstellen. Klik op de buttons.