Inschrijven

Hardlopen

Start

Wij starten de 10 kilometer op zondag 27 mei 2018 om precies 14.30 uur op de Breestraat in Leiden ter hoogte van Het Gangetje. De 10 kilometer start in waves. Er zit maximaal 3 minuten tussen een wave. Eerst start vak A+B, vervolgens C+D en daarna E+F.

Finish

De finish is op de Vismarkt in Leiden, achter het stadhuis en naast de Rijn, midden in de gezelligheid van de oude stad.  Je wordt met de blauwe loper binnengehaald.

De 10 van Heerema Marine Contractors

Tijdslimiet

Over de 10 kilometer mag je 2 uur doen. Exact 2 uur na de start (nettotijd) sluit de finish. Kom jij daarna binnen, dan kan jouw tijd helaas niet meer geregistreerd worden. Als je onderweg buiten het tijdschema loopt, wordt jou gevraagd in de bezemwagen in te stappen. Doe je dat niet, loop je buiten de verantwoordelijkheid van de organisatie.

Iedereen is winnaar

Limiet

deelnemers

Het maximum aantal deelnemers op de 10km is 5.000, dus schrijf je snel in.

Minimum

leeftijd

De minimum leeftijd om deel te nemen aan 10km is 12 jaar (op de dag van de 10km).

Parcours

Wil je weten hoe het parcours voor de 10 km gaat? Bekijk het via deze link.

Tarieven

Wist je dat je tot wel 30% korting kunt krijgen op het inschrijfgeld? Bekijk hier de tarieven en meld je zo snel mogelijk aan!

Opsturen startnummer

Als jij je voor 1 april inschrijft, kun je er voor kiezen om het startnummer opgestuurd te krijgen. De kosten zijn dan wel € 3,50.

Voornaam op startnummer

En… als jij je inschrijft voor 1 april, kun je ook jouw voornaam of een gekke kreet op het startnummer laten printen.

Medaille Graveren

De medaille is de ultieme beloning. Daar loop je voor. Daarom hebben wij hem zo mooi gemaakt. En daarom bieden wij jou nu ook een graveerservice. Want wat is er leuker om meteen jouw eindtijd erop te graveren? Kun je gewoon opgeven bij het aanmelden of anders nog gewoon in de Pieterskerk. Klik hier om te zien hoe de medailles gegraveerd worden. (getoonde medaille is van 2017)

Official Running Shirt

Het Official Leiden Marathon Shirt kent dit jaar een limited edition. Wij drukken er slechts 500, dus wees er snel bij. Op is op. Klik hier voor de tarievenpagina.

Prijzengeld

Ben jij een serieus snelle loper? Mooi. Er is prijzengeld op iedere seniorenafstand. Als jij het prijzenschema wilt weten, moet je even een mailtje sturen naar info@marathon.nl.

Parcoursrecord

Bij de mannen heeft Charles Koech (Kenia) met 28.00 minuten (2006) het parcoursrecord in handen. Bij de vrouwen liep Josephine Kimuyu (Kenia) in 2011 het record met 32.08. Voor de eerste loper die het parcoursrecord verbetert, ligt aan de finish een bonus van € 400,- klaar.

Wedstrijdvak

Wedstrijdlicentiehouders en hardlopers die kunnen aantonen in 2017 of in 2018 sneller gelopen te hebben dan 38 minuten (mannen) en 42 minuten (vrouwen) mogen in het wedstrijdvak starten. Wij willen jouw tijd wel even kunnen nagaan, dus vermeld de naam van de website waar wij jouw eindtijd kunnen vinden.

De Pacers

Ook dit jaar zijn er in Leiden wederom pacing-teams. Pacers zijn ervaren marathon- en/of ultralopers die een heel vlak schema kunnen lopen. Onderweg slepen zij jou door moeilijke momenten heen en geven onderweg tips en adviezen om van je wedstrijd een succes te maken. Een pacer volgen kost niks en je hoeft je er niet voor op te geven. Zij zijn herkenbaar aan fel gele shirts en een ballon met daarop de streeftijd. De pacers verzamelen 45 minuten voor het startschot in de Breestraat tegenover de Stadsgehoorzaal en vertrekken vandaar naar het juiste startvak.

Hieronder staan de tijden van onze pacers op de 10 km met de kleuren ballonnen:

40 min. geel

45 min. rood

50 min. blauw

55 min. roze

60 min. groen

65 min. oranje

70 min. paars