De 10 van Heerema Marine Contractors

Start

De start is op de Breestraat in Leiden ter hoogte van Het Gangetje. De starttijd is op zondag 21 mei 2017 om 14.30 uur. de 10km start in waves. Er zit max. 3 minuten tussen een wave. Eerst start vak A+B, vervolgens C+D en daarna E+F.

Finish

De finish is op de Vismarkt in Leiden, achter het stadhuis.

Tijdslimiet

De tijdslimiet voor de 10 kilometer is 2 uur. Exact 2 uur na de start (nettotijd) zal de finish sluiten, jouw tijd wordt dan niet meer geregistreerd.

Minimum leeftijd

De minimum leeftijd om deel te nemen aan de 10 km is officieel vastgesteld op 12  jaar.    

"If it does not challenge you, it does not change you"

Inschrijfgeld

Voor 1 februari 2017   € 10,00 Voor 1 april 2017        € 14,00 Voor 20 mei 2017       € 17,00 Op 20 en 21 mei (na-inschrijving): € 20,00 (pinnen mogelijk) KNAU-leden ontvangen 10% korting. Op 20 en 21 mei vervallen alle kortingen. Let op: Restitutie van het inschrijfgeld is in geen geval mogelijk. 

Opsturen startnummer

De kosten voor het opsturen van het startnummer zijn € 3,50 extra. Jij moet je dan wel voor 1 april ingeschreven hebben.

Voornaam op startnummer

Schrijf je voor 1 april in, dan komt jouw voornaam op het startnummer.

Loopshirt

Het Leiden Marathon loopshirt, vanaf nu verkrijgbaar op de inschrijfpagina voor € 19,95.

Prijzengeld

Er is prijzengeld op iedere seniorenafstand. Wil jij het prijzenschema weten? Mail dan naar info@marathon.nl.

Parcoursrecord

Voor de atleet die het parcoursrecord verbreekt, ligt een bonus klaar. Bij de mannen staat het record op naam van Charles Koech (Kenia) met 28.00 min. (2006) en bij de vrouwen is het record in handen van Josephine Kimuyu (Kenia) 32.08 (2011). Voor de eerste die het parcoursrecord verbetert, ligt aan de finish een bonus van € 400,- klaar.

Wedstrijdvak

Wedstrijdlicentiehouders en hardlopers die kunnen aantonen in 2016 of in 2017 sneller gelopen te hebben dan 38 minuten (mannen) en 42 minuten (vrouwen) mogen in het wedstrijdvak starten. Dit kan uitsluitend na vermelding van de naam van de website waar de organisatie dit kan nagaan.  

De Pacers

Dit jaar worden er wederom pacingteams ingezet. Pacers zijn ervaren marathon- en/of ultralopers die in staat zijn een zo vlak mogelijk schema te lopen. Onderweg slepen zij je indien nodig door moeilijke momenten heen en geven tips en adviezen om van je wedstrijd een succes te maken. Deelname is gratis en je hoeft je hiervoor niet op te geven. De pacers zijn herkenbaar aan fel gele shirts en een ballon met daarop de streeftijd. Verzamelen 30 minuten voor het startschot in het startvak op de kop van Breestraat. Let op de extra grote gekleurde ballonnen of borden.

Parcours 10km

Route 10 kilometer over Singels en door Leiderdorp

De 10 kilometer brengt de lopers na de start over de Zoeterwoudsesingel naar de Fruinlaan en via de Julius Caesarbrug naar de Meerburgerkade.  Om daar vervolgens langs het water naar de Leiderdorpse Stierbrug te lopen en vanaf de Splinterlaan dezelfde slotroute af te leggen als de halve afstand.  

Stratenplan Leiden

Start Breestraat Rd Korevaarstraat La Zoeterwoudsesingel Ra Fruinlaan Rd Roomburgerlaan (oversteek Burggravenlaan) Ra Kanaalweg Passage Julius Caesarbrug (versteek Kanaalweg) La Roomburgerweg Rd Onder viaduct Hoge Rijndijk Ra Utrechts Jaagpad Ra Fietspad buigt over Stierbrug    

Leiderdorp

Linksaf parallelweg (u-bocht) Ra Ockenrode Ra Tollenaersingel Ra Sijpesteijn La Loevesteijn Ra Sijpesteijn La Van Diepeningenlaan La Laan van Ouderzorg La Van Poelgeestlaan Ra Rijnenburg Ra Splinterlaan

Leiden

Ra Lage Rijndijk Ra Herensingel Rd Maresingel Rd Rijnsburgersingel Rd Rijnsburgersingel Rd Morssingel La Morspoort (onder poort door) Ra Binnenvestgracht Ra Rembrandtbrug (over brug heen) La Galgewater Rd Boommarkt (oversteek Kort Rapenburg) Rd Aalmarkt Rd Vismarkt

Finish